Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
x

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ευρύ προβάδισμα για τον πρωθυπουργό που αφήνει πίσω του τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα καθώς και τους Στέφανο Τσιτσιπά και Ταγίπ Ερντογάν.

Εθνική συναίνεση και διάλογο ζητούν σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της MRB.

Συγκεκριμένα το 86,2% των ερωτηθέντων ζητά διάλογο και συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των εθνικών προκλήσεων.

Περισσότεροι από έξι στους 10 πολίτες -ποσοστό 64,3% -εκτιμούν ότι βουλευτικές εκλογές θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 12,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η διεξαγωγή εκλογών θα γίνει σε δύο χρόνια. Παράλληλα, το 57,4% των ερωτηθέντων θέλει οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Real News το 41% δηλώνει ότι εκφράζεται από τη λέξη ελπίδα για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 23,1%.  Το 41% δηλώνει ότι τον εκφράζει η λέξη οργή. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 54,4%.

Σε ό,τι αφορά το ποιο θα είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2020, ο πρωθυπουργός διατηρεί μεγάλο προβάδισμα, όπως και στη δημοσκόπηση της Pulse, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 25,6%, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φτάνει σε 8,2%. Ακολουθούν ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 7,5%, ο Ταγίπ Ερντογάν με 6,2%. Την πρώτα πεντάδα συμπληρώνει ο Ντόναλντ Τραμπ με 3,9%.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ