Skip to main content

Προσπάθεια «φακελώματος» από ΕΛΑΣ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δημοσιοποιεί έγγραφο με το οποίο φαίνεται η αστυνομία να ζητά τα στοιχεία των προέδρων των παρατάξεων του ΑΠΘ.

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης προκάλεσε έγγραφο του Γραφείου Γενικής Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου προς τον πρύτανη του ΑΠΘ, με το οποίο ζητούνται ζητούνται τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων στο ΑΠΘ.

Διαβάστε ακόμα: ΑΠΘ: Αντιδράσεις για έγγραφο που ζητεί τα ονόματα προέδρων φοιτητικών παρατάξεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «παλιές σκοτεινές εποχές φακελώματος και πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων» που «μας γυρίζει η επιτελική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Δείτε το έγγραφο που δημοσιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:



Αναφορικά με το έγγραφο ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει τα βέλη του και κατά του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου όπου λέει ότι «αντί να το επιστρέψει ως απαράδεκτο, το απέστειλε με τη σειρά του στον κοσμήτορα και τους προέδρους των τμημάτων, συναινώντας με αυτόν τον τρόπο στο φακέλωμα των φοιτητών».

«Πρόκειται για μια πράξη από την αρχή ως το τέλος απαράδεκτη η ευθύνη για την οποία βαρύνει εκτός από τον πρύτανη και την ΕΛΑΣ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης θεωρεί πως πρόκειται για μια ακόμη πράξη στη συνεχιζόμενη δημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους καθώς και της διαρκώς κλιμακούμενης επίθεσής της στους φοιτητές και στο σύνολο της νεολαίας.

Υπογραμμίζει πως τέτοιες πρακτικές είναι ξένες προς το πανεπιστήμιο και θα αγωνιστεί μαζί όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα για την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του ΑΠΘ», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.