Skip to main content

Προσπάθησαν να πουλήσουν νεογέννητο βρέφος σε ζευγάρι στην Κατερίνη

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες αλλά και οι γονείς του βρέφους, το οποίο μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική νοσοκομείου της περιοχής.

Για παράνομη υιοθεσία βρέφους συνελήφθησαν 4 άτομα στην Κατερίνη, δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 41 ετών αλλά και η 32χρονη μητέρα καθώς και ο 36χρονος πατέρας του νεογέννητου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο γονείς, και όσο η γυναίκα ήταν έγκυος, αρχικά μεταφέρθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε διαμέρισμα στην Κατερίνη ιδιοκτησίας της 41χρονης. Η γυναίκα το επόμενο διάστημα γέννησε με τη συνδρομή της 36χρονης σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ακολούθως, την προηγούμενη Πέμπτη οι υποψήφιοι θετοί γονείς, με τη συνδρομή άνδρα υπηκόου Βουλγαρίας, μεταφέρθηκαν στο σπίτι που βρισκόταν η 32χρονη μητέρα και παρέλαβαν το βρέφος, για το οποίο είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί παράνομη υιοθεσία, έναντι χρηματικού ποσού, ενώ το μεσημέρι της επόμενης ημέρας το νεογνό επεστράφη στην μητέρα του από τον παραπάνω άνδρα, με σκοπό να οριστεί νεότερη ημερομηνία παραλαβής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην παραπάνω οικία στην Κατερίνη, εντοπίσθηκαν η 41χρονη ιδιοκτήτρια, το αλλοδαπό ζευγάρι μαζί με το νεογνό και η 36χρονη, όπου και συνελήφθησαν.

Το νεογνό μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική νοσοκομείου της περιοχής για νοσοκομειακή μέριμνα και προστασία.

Οι συλληφθέντες, όλοι υπήκοοι Βουλγαρίας, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.