Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΟΙΚΙΕΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Οι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, εισέρχονταν σε οικίες ηλικιωμένων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Έντεκα κλοπές σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τέσσερα άτομα, τα οποία προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Η μεθοδική αστυνομική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση των περιπτώσεων κλοπών από οικίες κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 35 (προσωρινά κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης), 27, 35 και 28 ετών, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από το Μάιο του 2018 έως τον Αύγουστο του ιδίου έτους, προέβησαν σε έντεκα περιπτώσεις κλοπών από διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, εισήλθαν σε αυτά και απασχολώντας με διάφορες δικαιολογίες (έλεγχος του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού) τους ενοίκους, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ περίπου, καθώς και κοσμήματα – τιμαλφή.

 Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ