Skip to main content

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: Υπό προϋποθέσεις κάμερες στα σχολεία

«Απαγορεύεται να καταγράφεται η εικόνα αλλά δεν ξέρουμε τι θα μεταδίδεται», επισήμανε ο πρόεδρος της Αρχής Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Τη θέση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τις κάμερες στα σχολεία και για την τηλεδιδασκαλία εξέφρασε ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Όπως είπε μιλώντας στο Open, «η τηλεδιδασκαλία άρχισε όταν ξεκίνησε η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων. Τώρα προχωρούμε σε ένα δεύτερο βήμα που είναι η συνέχιση της τηλεδιδασκαλίας παράλληλα με τη φυσική διδασκαλία. Τώρα υπάρχει μία διάταξη που προβλέπει ότι η παροχή εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης επιτρέπεται σε έκτακτες περιπτώσεις. Ωστόσο η συγκεκριμένη διάταξη βάζει και κάτι παραπάνω. Συγκεκριμένα λέει ότι μπορεί να επιτρέπεται η ταυτόχρονη διδασκαλία στην τάξη και η εξ αποστάσεως όχι μόνο σε απρόβλεπτες περιπτώσεις, αλλά και σε περιπτώσεις νόσων. Όμως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί όπως είναι και θα πρέπει να εκδοθεί μία ΚΥΑ, η οποία θα έρθει ύστερα από μία εκτίμηση αντικτύπου. Αυτή η εκτίμηση θα γίνει πριν την έκδοση της ΚΥΑ».

Ακόμη ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όσον αφορά τη χρήση κάμερας επεσήμανε ότι «απαγορεύεται να καταγράφεται η εικόνα αλλά δεν ξέρουμε τι θα μεταδίδεται. Επιπλέον δεν ξέρουμε τι θα αναφέρει η ΚΥΑ γι αυτό το θέμα. Τα οργανωτικά και τα τεχνικά μέσα θα το ορίσει η ΚΥΑ. Όσοι κάνουμε κριτική θα έπρεπε να ξέρουμε τι θα αναφέρει η ΚΥΑ».