Skip to main content

Προστατευτικά κιγκλιδώματα στα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης

Εκστρατεία για την αποτελεσματική εφαρμογή μέτρων τα οποία θα εμπεδώσουν ένα νέο κλίμα ασφάλειας στην κυκλοφορία των πολιτών στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλεο Σ.Βούγιας.
Την έναρξη της εκστρατείας που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αποτελεσματική εφαρμογή, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, μέτρων, τα οποία θα διευκολύνουν το σεβασμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και θα εμπεδώσουν ένα νέο κλίμα ασφάλειας στην κυκλοφορία των πολιτών, κυρίως πεζών, εξήγγειλε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργου Θάνογλου.

Οι παρασύρσεις πεζών σε κεντρικούς οδούς της Θεσσαλονίκης αποτελούν μεγάλο πρόβλημα οδικής ασφάλειας. Μάλιστα, μόνο το α΄ τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τον κ. Θάνογλου, σημειώθηκαν έξι παρασύρσεις πεζών.

Για την ασφάλεια των πεζών, οι δήμοι θα κληθούν να αναλάβουν την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στους μεγάλους οδικούς άξονες (Εγνατία, Μοναστηρίου, Παπαναστασίου, Λαγκαδά, Γιαννιτσών και Καραολή και Δημητρίου), έτσι ώστε να διασφαλιστεί η «διοχέτευση» των πεζών στις διαβάσεις.

Οι δήμοι θα έχουν τη στήριξη της Τροχαίας της Θεσσαλονίκης, η οποία ενισχύεται με τη σύσταση ειδικής επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων, που θα επεξεργάζεται τις σχετικές προτάσεις, ενώ για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών θα θεσπιστεί ειδική εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής σε κάθε δήμο.

Ο κ. Βούγιας χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική, για την ασφάλεια των πεζών, τη συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, στα ζητήματα των λεωφορειολωρίδων και ωραρίων φορτοεκφόρτωσης για τα οποία, όπως είπε, θα γίνει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.