Skip to main content

Πρόσθετα μέτρα στήριξης 100 εκατ. ευρώ σε αλιείς και υδατοκαλλιέργεια

Με τα νέα μέτρα του ΥΠΑΑΤ προστίθενται ακόμα 100 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης από τον κορωνοϊό

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο στήριξης των αλιέων και των μονάδων υδατοκαλλιέργειας που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού συγκάλεσε την Τρίτη τηλεδιάσκεψη με όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες ενεργοποίησης και αξιοποίησης υποστηρικτικών μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ 2014 - 2020).

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε ολόκληρο το φάσμα των μέτρων που δύνανται να ενεργοποιηθούν άμεσα στο πλαίσιο της πρότασης τροποποίησης του ευρωπαϊκού κανονισμού 508 που διέπει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Η συγκεκριμένη αλλαγή του κανονισμού επιτρέπει την αξιοποίηση ενός επιπλέον εργαλείου για την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας και των αλιέων, ενώ παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας και απλοποίησης των διαδικασιών παροχής της απαιτούμενης στήριξης.

Από το ΥΠΑΑΤ επισημαίνεται ότι με τα μέτρα αυτά προστίθενται ακόμα 100 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης από τον COVID 19.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση των μέτρων, προκειμένου να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στις επιχειρήσεις και τους αλιείς.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επιπλέον, οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή και Κώστας Σκρέκας, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και Γιώργος Στρατάκος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.