Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019
x

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 75.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓΕΠΚ

Τα χρηματικά πρότιμα επιβλήθηκαν από την γενική γραμματεία εμπορίου μετά από καταγγελίες καταναλωτών και Ενώσεων Καταναλωτών.

Χρηματικά πρόστιμα ύψους 75.000 ευρώ επέβαλε στην ατομική επιχείρηση του Σιακαβάρα Χαράλαμπου που διατηρεί το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-toolsmarket.com, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μετά από καταγγελίες καταναλωτών και Ενώσεων Καταναλωτών.

Οι κυρωθείσες παραβάσεις αφορούσαν τη μη τήρηση των διατάξεων του Ν. 2251/94 για τις συναλλαγές από απόσταση (προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος στην υπαναχώρηση, επιστροφή αντιτίμου), τη μη παράδοση των προϊόντων για τα οποία καταβλήθηκε το τίμημα από τους συναλλασσόμενους καθώς και σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές (παραπλάνηση ως προς τα δικαιώματα που διατηρούν οι καταναλωτές).  

«Υπενθυμίζουμε ότι η γραμμή καταναλωτή 1520 βρίσκεται πάντα στην διάθεση των καταναλωτών για ενημέρωση και παροχή κατευθύνσεων σε θέματα που αφορούν τόσο στα αγαθά όσο και στην παροχή υπηρεσιών», τονίζει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ