Skip to main content

Πρόστιμα ύψους 397.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε μία επιχείρηση την Τρίτη

Την Τρίτη επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 397.000€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε μία επιχείρηση.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν την Τρίτη συνολικά 74.026 ελέγχους και κατέγραψαν 1.295 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 397.000€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε μία (1) επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (64.293).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1.Μη χρήση μάσκας
2.Μη νόμιμη μετακίνηση
3.Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία (1) σύλληψη  για παράβαση σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

2. Βεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ μία (1) παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

3. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 300€ σε ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας χαλιών, για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκεται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  

4. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ  πρόστιμο 3.000€ σε ιδιοκτήτη Κ.Υ.Ε. διότι κατελήφθη να λειτουργεί το κατάστημα και να εξυπηρετεί τρείς (3) πελάτες οι οποίοι παρέμεναν εντός του καταστήματος, κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων κι επιπλέον, ανεστάλη η λειτουργία του εν λόγω καταστήματος για δεκαπέντε (15) ημέρες, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

5. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε  σε σύλληψη ιδιοκτήτη Κ.Υ.Ε (καφενείο), σε επιβολή προστίμου 3.000€ σε αυτόν για παράβαση της αναστολής λειτουργίας και σε επιβολή προστίμου 300€ σε καθέναν από τους παρευρισκόμενους πελάτες για παράβαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

6. Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 7.700€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

7. Επιβλήθηκε από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

8. Επιβλήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

9. Επιβλήθηκε από την Ε.Α.Δ. πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά χίλιες τετρακόσιες πενήντα (1.450) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.