Skip to main content

Γεωργιάδης: Πρόστιμα με περικοπή επιδόματος σε μετανάστες

«Κανένας δεν κυκλοφορεί ελεύθερα. Οι ίδιοι νόμοι που ισχύουν για εμάς, είναι και για εκείνους», επισήμανε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι μετανάστες δεν κυκλοφορούν ελεύθεροι εκτός δομών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, διευκρίνισε πως «Όπου υπάρχει κρούσμα, γίνεται καραντίνα. Δεν κυκλοφορούν ελεύθερα οι μετανάστες, ίσα –ίσα χθες το βράδυ στην Αθήνα, πχ στην Πατησίων, έγινε επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας και όποιος ήταν στο δρόμο συνελήφθη. Κανένας δεν κυκλοφορεί ελεύθερα. Οι ίδιοι νόμοι που ισχύουν για εμάς, είναι και για εκείνους. Δεν κυκλοφορούν ελεύθεροι και όταν τους κόβεται πρόστιμο εισπράττεται απευθείας από το επίδομα, που παίρνουν από την ύπατη αρμοστεία, παρακρατούνται τα χρήματα», σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Εμφανίστηκε μάλλον ικανοποιημένος από την απόφαση του Eurogroup για το πακέτο των 540 δις ευρώ, κάνοντας λόγο για μία «απόφαση συμβιβαστική για 540 δις ευρώ μέσω ESM». «Δεν είναι λίγα τα λεφτά και αν σκεφτεί κανείς και τα 700 δις της ΕΚΤ, φτάνουμε στο 1,3 τρις ευρώ, δεν το λες και λίγα λεφτά», σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για την «αδικία» μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπου οι υπάλληλοι πληρώνονται ολόκληρο το μισθό τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα 800 ευρώ για 1,5 μήνα, απάντησε, ότι «δέχομαι, ότι υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση, αλλά τι θα προτείνατε; Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αν είχαμε περισσότερα, θα δίναμε πάνω από 800 ευρώ. Δε χρειάζονται κοινωνικοί αυτοματισμοί την περίοδο αυτή. Ούτως ή άλλως ο μισθός του δημοσίου και ο ιδιωτικός, δεν είναι ίδιος και αυτό ίσχυε πριν την κρίση», σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης.

Στα αντισηπτικά, όπως σημείωσε, μπήκε προτεινόμενη τιμή λιανικής 50 λεπτά για τις συσκευασίες των 30ml και 70 λεπτά για τα 600 ml, όμως κάτι ανάλογο δε θα μπορούσε να γίνει με τις μάσκες, γιατί δεν έχουμε εγχώρια παραγωγή και είναι εισαγόμενες.