Skip to main content

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων

Σταθμευμένο όχημα στα Διαβατά πωλούσε είδη περιπτέρου - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για άσκηση υπαίθριου εμπορίου άνευ αδείας

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας− Θεσσαλονίκης− Ευζώνων και δεν συμμορφώθηκαν με τις ανώτατες τιμές πώλησης για συγκεκριμένα είδη επέβαλε η γενική γραμματεία Εμπορίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης 23757 (ΦΕΚ Β 520-02-2016) σύμφωνα με την οποία καθορίστηκαν οι ανώτατες τιμές πώλησης για συγκεκριμένα είδη από σημεία - επιχειρήσεις που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας− Θεσσαλονίκης− Ευζώνων, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διενεργεί σχετικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, από ελέγχους που έγιναν στις 4 και 5 Μαρτίου 2016 κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε 24 επιχειρήσεις, βεβαιώθηκαν εννέα παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας για υπέρβαση τιμή είδους και έλλειψη είδους και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα αξίας 4.500 ευρώ.

Επίσης, βεβαιώθηκε μία παράβαση του ν. 4264/2014 στην περιοχή των Διαβατών για άσκηση υπαίθριου εμπορίου άνευ αδείας και αφορούσε σταθμευμένο όχημα που πωλούσε είδη περιπτέρου, στον ιδιοκτήτη του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της σε συνεργασία με τις περιφέρειες, θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους και θα παρακολουθούν τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων.