Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 260.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΠΟΠ ΣΤΗ ΦΕΤΑ

Στις 260.000 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή σε γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα

Ένα από τα υψηλότερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ υπέβαλε σε γαλακτοβιομηχανία η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα.

Συγκεκριμένα, πρόστιμο 260.000 ευρώ υπέβαλε η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην γαλακτοβιομηχανία «Όμηρος» με αφορμή υπόθεση παραγωγής και διακίνησης προϊόντων της σε αγορά του εξωτερικού με την ένδειξη ΦΕΤΑ ΠΟΠ για τα οποία δεν είχαν τηρηθεί οι προδιαγραφές παραγωγής προϊόντος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το εν λόγω πρόστιμο αποτελεί «έμπρακτη απόδειξη» για τη «διεξαγωγή εντατικών ελέγχων για την ποιότητα των τροφίμων, ιδιαίτερα δε εκείνων που φέρουν τις ενδείξεις ΠΟΠ, καθώς  αποτελούν αντιπροσωπευτικά προϊόντα της ελληνικής παραγωγής».

Διαβάστε: Όμηρος: Βιομηχανικό λάθος με την προβληματική φέτα - Δεν υπήρξε δόλος

Οι έλεγχοι διεξάγονται πάντα κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας και με στόχο την προστασία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών.

Στην περίπτωση των καταγγελιών για τη φέτα, η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέτασε λεπτομερώς τα στοιχεία που συγκέντρωσε κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, προχώρησε στην επιβολή προστίμου βάσει των άρθρων 12 & 13 της ΚΥΑ 261611/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Ττέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι για την ίδια υπόθεση εξετάζονται και καταγγελίες για τα παραβάσεις σχετιζόμενες με τα ισοζύγια γάλακτος στην παραγωγή της φέτας, επί των οποίων αναμένεται η έκδοση απόφασης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ