Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ... 0,80 ΕΥΡΩ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΑΑΔΕ

Σε κατάστημα φούρνου στον Πύργο Ηλείας επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για μη έκδοση απόδειξης για ένα κουλούρι, αξίας 0,80 ευρώ

Kυρώσεις για μη έκδοση έστω και μίας απόδειξης – ανεξαρτήτως ποσού – προβλέπει ο νόμος για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως διαμηνύουν πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στον απόηχο της υπόθεσης επιβολής προστίμου σε κατάστημα φούρνου, στον Πύργο Ηλείας.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η διαγραφή ή όχι του συγκεκριμένου προστίμου θα εξαρτηθεί από τις περαιτέρω εξηγήσεις που θα δώσει η εν λόγω ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία (σ.σ. υπόχρεη να τηρεί διπλογραφικά βιβλία).

Προσθέτουν βέβαια, ότι από τον πρώτο έλεγχο προκύπτουν αδιευκρίνιστα σημεία, όσον αφορά τη συνολική φορολογική συμμόρφωση της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ως εκ τούτου, σπεύδουν να συμπληρώσουν, θα απαιτηθεί ενδελεχής έλεγχος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πρόστιμο – ύψους 500 ευρώ - αφορούσε τη μη έκδοση απόδειξης για ένα κουλούρι, αξίας 0,80 ευρώ.

Οι ελεγκτές, ωστόσο, της ΑΑΔΕ φέρεται να ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης συστηματικά αποφεύγει να εκδώσει τα νόμιμα παραστατικά για τις πωλήσεις των προϊόντων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ