Skip to main content

Πρόστιμο και λουκέτο σε σούπερ μάρκετ που δεν απολύμανε τα καρότσια του

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 510.650 ευρώ κατά τη χθεσινή μέρα. Η μη χρήση μάσκας παραμένει η πιο συνηθισμένη παράβαση.

Συνολικά 50.889 ελέγχους πραγματοποίησαν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα του επιδημιολογικού συναγερμού καταγράφοντας 1.628 παραβάσεις.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 510.650 ευρώ, κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση και κύρωση αναστολής λειτουργίας δέκα ημερών σε άλλη μία επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (50.444).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  1. Μη χρήση μάσκας
  2. Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων
  3. Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α)           Στην Περιφέρεια Αττικής, κλιμάκιο της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ. επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υπεραγοράς (super market), λόγω μη επίδειξης προγράμματος ειδικής απολύμανσης σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια (μη τήρηση κανόνων υγιεινής και απολύμανσης).

β)            Από την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν τέσσερα  άτομα συνολικά για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας των καταστημάτων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

γ)            Η ΕΛ.ΑΣ., στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ και δέκα ημέρες αναστολή λειτουργίας σε πολυκατάστημα για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.