Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΑΚΗ - ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη ανεκδιήγητο υπουργό και πρόσθεσε ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση

Πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη θα καταθέσει μετά το Πάσχα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη και αμέσως μετά το Πάσχα η Νέα Δημοκρατία καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής.

Είχε προηγηθεί χθες η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ.Πολάκης κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη ανεκδιήγητο υπουργό και πρόσθεσε ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την κοινωνία.

«Τον κατηγόρησε ανοιχτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να διοριστεί στο ΕΣΥ. Άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Ετσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ίσων ευκαιριών. Ως εδώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας. Εμείς, η ελληνική κοινωνία έχει την ανάγκη του Στέλιου και του θετικού παραδείγματος που δίνει μέσα από τη δική του προσωπική διαδρομή», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στην πρόκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ντιμπέιτ. «Ντιμπέιτ δεν θέλετε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ λοιπόν μετά το Πάσχα εδώ στη Βουλή και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας για να δούμε αν θέλουμε μια Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων», τόνισε.


Θα μετατρέψω την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης


Πλήρη κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο πρόσφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στη Βουλή προαναγγέλλοντας την πρόθεσή του να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός είπε συγκεκριμένα για την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει καθώς φαίνεται το ύφος των Σφακιανών, που είναι αψείς».

«Με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι προ ολίγου ο κ. Μητσοτάκης αντί να αναφερθεί στα θέματα παιδείας που είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει κορυφαία μαχη επιχείρησε έναν σπάνιο πρωτοφανή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό μια μόλις ημέρα μετά την δημόσια πρόσκλησή μου για πολιτική αντιπαράθεση. Μια μόλις ημέρα με την πρότασή μου για πρόσωπο προς πρόσωπο αντιπαράθεση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες για τα θέματα της Ευρώπης της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που αποδεικνύει τον πανικό που επικρατεί στον ίδιο και στο επιτελείο του προκειμένου να δραπετεύσει από την αντιπαράθεση» είπε στην αρχή της παρέμβασής του ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μετά τις εορτές του Πάσχα πρόταση μομφής κατά υπουργού. Είναι προφανές ότι επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για όλα τα κρίσιμα, μεγάλα ζητήματα και επιχειρεί να βάλει στην ατζέντα της συζήτησης αν το ύφος του Πολάκη είναι κακό ή καλό, Ο κ. Μητσοτάκης κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει το αψύ ύφος των Σφακιανών και θέλει να συζητά γι αυτά και όχι για τα δώρα Χριστουγέννων που θα κόψει, για τα θαλασσοδάνεια τα σκάνδαλα της Νοβάρτις κ.α.» συνέχισε ο κ. Τσίπρας για να προαναγγείλει:

«Οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε υπουργού, εγώ θα την μετατρέψω σε πρόταση εμπιστοσύνης για να συζητήσουμε τα μεγάλα και δύσκολα. Θα έρθει και θα μας πει γιατί θέλει να κόψει τα δώρα Χριστουγέννων, το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα. Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας εδώ θα συζητήσουμε εφ όλης της ύλης. Μπροστά στον ελληνικό λαό για το που φέρατε την χώρα. Το πικρό ποτήρι θα το πιείτε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ