Skip to main content

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Πρόταση για έλεγχο πιστοποιητικών Covid από σεκιούριτι

Η Επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προτείνει ο έλεγχος των πιστοποιητικών για την είσοδο στο κτήριο να γίνεται από υπαλλήλους security.

Τους τρόπους με τους οποίους θα διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης εν όψει του νέου έτους που ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου συζήτησε σε σημερινή σύσκεψη η Επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Με απώτερο στόχο οι δικαστικές υπηρεσίες να λειτουργούν στο σύνολό τους και να μην υπάρχουν περιορισμοί στην εκδίκαση υποθέσεων, η Επιτροπή προτείνει να αναλάβει ιδιωτική εταιρεία security τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης όσων εισέρχονται στο Μέγαρο.

Σημειώνεται πως οι αρμόδιες αρχές κοινοποίησαν την πρότασή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης που αναμένεται να εκδώσει τη σχετική ρύθμιση για τη λειτουργία των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση περιλαμβάνει την παρουσία τεσσάρων υπαλλήλων security στην κεντρική είσοδο και δύο στην πλαϊνή που θα ελέγχουν τα πιστοποιητικά. Η Επιτροπή συζήτησε μάλιστα και την εξασφάλιση πόρων σε περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση να εισέρχονται μόνο με αρνητικό rapid test.