Skip to main content

Πρόταση Μητσοτάκη στον Ταχιάο για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο κ. Ταχιάος που είχε κλειδώσει ότι θα συνεχίσει την πολιτική του καριέρα ως υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, δέχτηκε την αιφνιδιαστική πρόταση.

Πρόταση για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της ΝΔ από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, δέχτηκε ο αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος που είχε κλειδώσει ότι θα συνεχίσει την πολιτική του καριέρα ως υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, δέχτηκε την αιφνιδιαστική πρόταση του προέδρου της ΝΔ την Τετάρτη, προτού ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοινώσει τη δική του απόφαση να μην είναι εκ νέου υποψήφιος και απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα το σκεφτεί.

Η τελική απάντηση θα δοθεί μετά το επόμενο ραντεβού Μητσοτάκη – Ταχιάου, που θα γίνει τις επόμενες μέρες. Ο κ. Ταχιάος επιβεβαίωσε την πρόταση στη Voria.gr και τόνισε ότι «το σκέφτεται», ενώ επισήμανε ότι δεν έχει θέσει καμιά προϋπόθεση και κανέναν όρο. Απλώς θέλει να συζητήσει τη βούληση και τον προγραμματισμό του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να κάνει μια τελική συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη, στην οποία θα οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα ή μη για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Πάντως, το γεγονός ότι η πρόταση έγινε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη φέρει τον κ. Ταχιάο, ο οποίος είναι και από τους παραδοσιακούς «μητσοτακικούς» της Θεσσαλονίκης, ως φαβορί πλέον για να είναι ο «εκλεκτός» της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Λίγες μέρες υπομονή γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας με τη «γαλάζια» υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης...