Skip to main content

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον Τσίπρα - «Ο χιονιάς έθαψε το επιτελικό κράτος»

Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει.

Πρόταση μομφής κατά της «χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο της πολιτικής θύελλας για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, αλλά και για τους χειρισμούς επί της πανδημίας. «Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας εκτάκτως τον λόγο στη Βουλή.

Παίρνοντας εκτάκτως τον λόγο στη Βουλή σήμερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” και το γεγονός πως ακόμη και σήμερα πολίτες μένουν χωρίς ρεύμα, για τη διαχείριση της πανδημίας με τον αριθμό των νεκρών να είναι πάνω από τους 100 καθημερινά τις τελευταίες μέρες αλλά και λόγω της ακρίβειας για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν κάτι τίποτα. Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, κατέθεσε πρόταση μομφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για «ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση» της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, το συντομότερο δυνατό, πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα, τη Δημοκρατία, για όλους μας.

«Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε ακριβά, σε χρήμα, ζωές, σε δικαιώματα, σε φόβο και ανασφάλεια. Δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση για την πρόταση μομφής θα ξεκινήσει αύριο το απόγευμα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Αναλυτικά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

«Ζητάω σήμερα εκτάκτως τον λόγο επειδή επειδή μια γνωστή κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι ολοκληρωτικά και οριστικά το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη αφήνοντας ηλικιωμένους γυναίκες παιδιά στο έλεος του χιονιά. Χωρίς οι κραυγές αγωνίας τους να φτάσουν στον εξαφανισμένο πρωθυπουργό

Και έθαψε και τις τελευταίες αυταπάτες που πιθανός να υπήρχαν ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την θέληση να διδάσκονται από τα λάθη, ολιγορίες και δραματικά αποτελέσματα ιδεοληψιών τους.

Ζήτησα τον λόγο επειδή κάθε ώρα που μιλάμε και παραμένει η κυβέρνηση στην εξουσία 4-5 συμπολίτες χάνουν την ζωή τους

Χάνονται καθημερινά συνάνθρωποί μας που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν είχατε ενισχύσει το ΕΣΥ. Ο συνολικός λογαριασμός προσεγγίζει τις 23 χιλ. Η χώρα μας η χειρότερη στην Ευρώπη. Τραγικός απολογισμός. Διαρκές έγκλημα που καμία επικοινωνία δεν μπορεί να κρύψει

Ζήτησα τον λόγο γιατί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που δεν πιστεύουν στο κράτος αρνούνται να ακούσουν καταλάβουν να αισθανθούν και να πάρουν μέτρα αφήνοντας την κερδοσκοπία να λυμαίνονται με την κερδοσκοπία. Διευκολύνουν την κερδοσκοπία και καταστρέφουν κάθε έννοια ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής. Επιλέγουν εν μέσω κρίσης να ιδιωτικοποιήσουν την ΔΕΗ. Αρνούνται να μην μειώσουν τον φόρο κατανάλωσης και να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό.

Η ακρίβεια καλπάζει και οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς

Η φθορά Μητσοτάκη υπονομεύει και φθείρει τις δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού.

Το ρουσφέτι, η διαπλοκή η διασπάθιση δημόσιου χρήματος οδηγούν κοινωνία σε ανασφάλεια και οροφή και οικονομία στο γκρεμό.

Οι ίδιες παλιές πρακτικές αδιαφάνειας, σπατάλης, διανομής ιματίοων του κράτους είναι μαθηματικα΄βε΄βαιο ότι θα παράγουν τα ίδια αποτελέσματα

Ζήτησα εκτάκτως τον λόγο γιατί η τραγική αποτυχία του επιτελικού κράτους σε κάθε δοκιμασία, φωτιές, πανδημία, χιονιάδες. Σε κάθε μέτωπο που δοκιμάζεται η ασφάλεια της πλειοψηφίας παράγει φαινόνενα κρατικού αυταρχισμού και δίωξης όσων έχουν άλλη άποψη. Αυτό προσβλαλει την Δημοκρατία με προσπάθειες ποδηγέτησης της ενημέρωσης. Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς. Ετσι οδηγούμαστε σε αυταρχικό κατήφορο. Στην Ερντογανοποίηση. Μια εξέλιξη που δεν αξίζει στην Ελλάδα

Ζήτησα τον λόγο επειδή τίποτα καλό και θετικό δεν μπορεί πια η πλειοψηφία να περιμένει από αυτή τη κυβέρνηση».