Skip to main content

Πρόταση να μετονομαστεί η Γλάδστωνος σε οδός Ζακ Κωστόπουλου

Την πρόταση αναμένεται να καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων η παράταξη Ανοιχτή Πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου.

Τη μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο η Ανοιχτή Πόλη.

«Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων είναι να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή», τονίζει ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook.

Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει. Ταυτόχρονα όμως παραμένει και η ανάγκη να μην ξεχάσουμε. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων είναι να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή. Να συμβάλει στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» αναφέρει ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης.

«Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη συμπεριληπτική με ασφάλεια για όλους και όλες. Η Ανοιχτή Πόλη θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης» τονίζει.