Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Είναι σημαντικό να δοθεί στους Αυστριακούς η ευκαιρία για μία νέα αρχή στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους δήλωσε στον απόηχο του σκανδάλου Στράχε

Ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν δήλωσε σήμερα ότι προτείνει τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά το σκάνδαλο για παράνομες συναλλαγές στο οποίο πρωταγωνιστεί ο αντικαγκελάριος Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε.

Είναι πολύ σημαντικό για τους Αυστριακούς να τους δοθεί η ευκαιρία για μία νέα αρχή στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους, για την κυβέρνησή τους, ανέφερε σε δήλωσή του ο βαν ντερ Μπέλεν, στην προεδρική κατοικία Χόφμπουργκ στην Βιέννη.

«Αυτή η νέα αρχή πρέπει να γίνει γρήγορα κι εντός των προβλέψεων του ομοσπονδιακού συντάγματος. Έτσι, προτείνω την διεξαγωγή εκλογών..., τον Σεπτέμβριο. Εάν είναι δυνατό, στις αρχές του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Αυστρίας.

Υπενθυμίζεται πως ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε χθες τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στον απόηχο του σκανδάλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ