Skip to main content

Οι προτάσεις Ορφανού για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Αιχμή της πρότασης του συνδυασμού του κ. Ορφανού για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης είναι η καμπάνια Destination Thessaloniki.

Τις προτάσεις του για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης παρουσίασε απόψε ο Γιώργος Ορφανός, σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσε στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον" ανέπτυξε επτά άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης με αιχμή το λιμάνι της πόλης. Ειδικότερα, ανέφερε ότι "το όραμά μας είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε λιμένα αφετηρίας κρουαζιέρας και προς αυτή τη διαδρομή θα χαράξουμε τη στρατηγική της πόλης". Σύμφωνα με τον κ. Ορφανό "τα οφέλη για την πόλη από τους επισκέπτες της κρουαζιέρας είναι πολλαπλά και θα γίνουν αισθητά σε όλους τους τομείς της αγοράς".

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε ειδικότερα στους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι θα φιλοξενούνται στην Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της πόλης. Επισήμανε την τόνωση της τοπικής οικονομίας από τις εργασίες που θα γίνουν στο λιμάνι, καθώς και την αύξηση των θέσεων εργασίας στο λιμάνι, αλλά και στις γύρω επιχειρήσεις, όπως σε τουριστικά πρακτορεία, καταστήματα, εστιατόρια, καφέ κ.λπ.


Πέρα από το λιμάνι, οι υπόλοιποι άξονες για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης θα είναι, σύμφωνα με τον κ. Ορφανό:

- Η ίδρυση κέντρου υποδοχής επιχειρηματιών και επενδυτών "Thessaloniki Business Region".

 - Η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

- Η στήριξη και ενίσχυση της αγοράς του κέντρου και της περιφέρειας (open mall).

- Η εκπόνηση ψηφιακού καταλόγου με όλους τους επαγγελματίες - επιχειρηματίες της πόλης.

- Το εμπορικό κέντρο για τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

- Η ανάπλαση και ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΘ.

Ο τουρισμός

Αιχμή της πρότασης του συνδυασμού του κ. Ορφανού για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης είναι η καμπάνια Destination Thessaloniki, μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία η οποία θα αναδείξει τη Θεσσαλονίκη στο παγκόσμιο στερέωμα. "Θα γίνει μια επιθετική προσπάθεια να εντυπώσουμε την πόλη μας στις συνειδήσεις των ανθρώπων που δεν τη γνωρίζουν πραγματικά", τόνισε ο κ. Ορφανός.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού "Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον" προβλέπει επίσης την έκδοωση "τουριστικής εκπτωτικής κάρτας επισκέπτη" για μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα της πόλης και εκπτώσεις σε εστιατόρια και καφέ. "Έτσι αυξάνεται ο οικονομικός κύκλος, παρέχοντας στους κατόχους μείωση τιμών από τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που θα συμπρπάξουν", υπογράμμισε ο κ. Ορφανός. Το πρόγραμμα του συνδυασμού του προβλέπει επίσης έκδοση τουριστικών οδηγών, συστηματική παρουσία και συμμετοχή του δήμου σε διεθνή συνέδρια και διεθνείς εκθέσεις τουρισμού κ.λπ.