Skip to main content

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στον πληθωρισμό

Την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ για το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού (5,3%) κατέχει η Ελλάδα για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ για το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού (5,3%) κατέχει η Ελλάδα για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Αναλυτικότερα, στην ΕΕ τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στην Ελλάδα (5,3%), στην Ουγγαρία (4,9%) και στη Ρουμανία (4,4%). Το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 2%, παραμένοντας αμετάβλητο σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός ανήλθε στο 0,2%.

Εξάλλου, στην Ελλάδα καταγράφηκε και το υψηλότερο ποσοστό του ετήσιου εναρμονισμένου πληθωρισμού τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ, καθώς αυξήθηκε το Μάιο στο 5,3% από 4,7% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά στο ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην ευρωζώνη το Μάιο, αυξήθηκε στο 1,6%, από 1,5% που ήταν τον Απρίλιο. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1%. Σημειώνεται ότι μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης αποπληθωρισμός καταγράφηκε μόνο στην Ιρλανδία (-1,9%).