Skip to main content

Προτεραιότητα ο τουρισμός για την Πιερία

Στόχος της νομαρχίας η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες, μέσω του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος.
Γράφει ο νομάρχης Πιερίας, κ. Γιώργος Παπαστεργίου

Τη φετινή χρονιά δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική προβολή, σε μία προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες επιπτώσεις από τη διεθνή οικονομική κρίση και εντείνουμε την προβολή του Νομού στο εσωτερικό, ενώ στις χώρες του εξωτερικού προβάλλουμε το πλεονέκτημα ότι ο Νομός Πιερίας είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο και όχι μόνο με αεροπλάνο που αυξάνει το κόστος των τουριστικών πακέτων.
   
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας με δυναμικές δράσεις προωθεί την προβολή του νομού ως τον ιδανικό προορισμό για τουριστικές δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου. Με μια σειρά στοχευμένων ενεργειών, όπως η παρουσία σε όλες τις μεγάλες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, η πρόσκληση και φιλοξενία δημοσιογράφων από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα, η τουριστική προβολή της Πιερίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης,  η Ν.Ε.Τ.Π. υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής της Πιερίας.

Με σκληρή δουλειά και με μεγάλα υποδομής που ολοκληρώθηκαν ή υλοποιούνται από τη Νομαρχία καταφέραμε να καταστήσουμε την Πιερία έναν αγαπημένο διεθνή τουριστικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν σε έργα που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη και συγκεκριμένα στην κατασκευή νέων λιμανιών, όπως η μαρίνα στον Πλαταμώνα, το λιμάνι στη Μεθώνη, η βελτίωση του λιμανιού της Παραλίας, αλλά και στην κατασκευή νέων δρόμων που έχουν βελτιώσει την πρόσβαση των επισκεπτών στους πολλούς και πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς της Πιερίας.

Επίσης, άλλα σημαντικά έργα όπως η ανάπλαση των ακτών στη Μεθώνη, στον Μακρύγιαλο και στην Παραλία, η δημιουργία χώρων περιπάτου στον υγροβιότοπο της Αγαθούπολης και στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου αναβαθμίζουν σημαντικά το τουριστικό προϊόν του Νομού.

Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος αλλά και η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Πιερία είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που γίνεται στην τουριστική προβολή από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, αλλά και του εκσυγχρονισμού των τουριστικών καταλυμάτων και των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που παρέχουν οι εγχώριοι τουριστικοί επιχειρηματίες.

Κάθε χρόνο η ΝΕΤΠ Πιερίας συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, αλλά και στις εκθέσεις στην Ελλάδα για την προσέλκυση του εσωτερικού τουρισμού, ενώ το τουριστικό προϊόν της Πιερίας, με σήμα κατατεθέν τον Όλυμπο προβάλλεται με τις σύγχρονες διαφημιστικές μεθόδους σε όλους τους όμορους νομούς της Πιερίας. Ένας μεγάλος αγώνας για την προβολή της Πιερίας με περισσότερες από 17 τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό και με άνοιγμα στις νέες αγορές της Ευρώπης, αλλά και στην Αλγερία και στην Τουρκία.

Από την άλλη πλευρά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρωτοστατεί στις προσπάθειες των τουριστικών φορέων του νομού για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών μέσα από δράσεις που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας ως έναν από τους ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς.

Μεγάλα έργα υποδομής ολοκληρώθηκαν ή υλοποιούνται καταφέρνοντας να καταστήσουμε την Πιερία ως ένα διεθνής τουριστικό προορισμό. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν σε έργα συναφή με την τουριστική ανάπτυξη, όπως στην κατασκευή νέου τουριστικού λιμανιού στον Πλαταμώνα και στη Μεθώνη, στη βελτίωση του λιμανιού της Παραλίας, στην κατασκευή νέων δρόμων πρόσβασης προς τους παραδοσιακούς οικισμούς, όπως οι οδοί Σκοτίνα – Παλιά Σκοτίνα, Μεσαία – Άνω Μηλιά, Κολινδρός – Λιβάδι και Φωτεινά – Μόρνα – Φτέρη, ένας δρόμος που συνδέει οδικά το νομό με την Κοζάνη.

Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες μέσω του εμπλουτισμού του τουριστικού μας προϊόντος, με υποδομές για το χειμερινό τουρισμό, καθώς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κατασκεύασε το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, νέα ορειβατικά καταφύγια στον Όλυμπο, ενώ με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων δόθηκε ζωή στους παραδοσιακούς οικισμούς της Πιερίας.

Συγχρόνως, δίνουμε έμφαση σε όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως στον αγροτουρισμό, αξιοποιώντας τα προγράμματα του leader, καθώς και στον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό, με την ανάπτυξη των υποδομών και τη δυνατότητα προσέγγισης σε όλες τις εκκλησίες, στα μοναστήρια και στα τα πολιτιστικά μας μνημεία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανάδειξη της ασφάλειας του οδικού άξονα 10, που αποτελεί τον κύριο παράγοντα επαναδραστηριοποίησης του οδικού τουρισμού όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.