Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

H ΔΟΕ και η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του Τόκιο θα καταρτίσουν έναν πιο εμπεριστατωμένο σχέδιο εντός του επόμενου μήνα.

Λιγότερο από έναν μήνα μετά την ανακοίνωση της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021 (23/07-8/08), η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποίησαν την πρώτη τους τηλεδιάσκεψη.

Από τις επαφές των δύο πλευρών, προέκυψε ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η μείωση του κόστους της κορυφαίας διοργάνωσης, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ορισμένες αρχές, όπως το γεγονός ότι οι Αγώνες το 2021 θα πρέπει να ενσωματώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, τα σχέδια που είχαν προγραμματισθεί για το 2020.

Όσον αφορά τους χώρους διεξαγωγής των Αγώνων, ο Γενικός Διευθυντής του OCOG, Τοσίρο Μούτο, ανέφερε πως ήδη υπάρχουν επαφές με τους φορείς των 43 εγκαταστάσεων, σχετικά με την ικανότητά τους να φιλοξενήσουν τα προγραμματισμένα αθλήματα το 2021 και ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε, πως τα μέτρα σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο της Covid-19 θα ενσωματωθούν στον σχεδιασμό για τους Αγώνες το 2021 σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει, ότι οι αθλητές θα υποβληθούν σε έλεγχο για τον κορωνοϊό. Σε κάθε περίπτωση, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, ενώ πιο εμπεριστατωμένο σχέδιο, αναμένεται να καταρτισθεί εντός του Μαΐου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ