Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

PROTERGIA: ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ «HORIZON 2020» ΤΗΣ ΕΕ

Μακροπρόθεσμος στόχος, όπως τονίζει η εταιρεία είναι «να μπορέσει να μεταφέρει τη γνώση και την εμπειρία στην προμήθεια καινοτόμων προϊόντων»

Στο πλαίσιο συμμετοχής  σε διεθνείς πρωτοβουλίες που επεξεργάζονται νέες ενεργειακές υπηρεσίες, η Protergia, ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της MYTILINEOS, ανέλαβε τέσσερα έργα στον τελευταίο κύκλο της πρωτοβουλίας «HORIZON 2020», που αποτέλεσε το χρηματοδοτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία τα τελευταία επτά χρόνια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρεία, τα τέσσερα αυτά έργα είναι τα:

-OneNet: για τη δημιουργία μίας νέας γενιάς υπηρεσιών δικτύου, «με δίκαιες, διαφανείς και ανοιχτές συνθήκες για τον τελικό καταναλωτή»,
-TwinERGY: για τη δημιουργία μίας ψηφιακής εργαλειοθήκης για τους καταναλωτές, μέσω ελκυστικών και εύκολων στη χρήση εφαρμογών
-Beyond: για τη δημιουργία μιας πλατφόρμα διαχείρισης προηγμένης τεχνολογίας (AI) με σκοπό την παροχή καινοτόμων ενεργειακών υπηρεσιών στον κτηριακό τομέα
-Accept: για τη δημιουργία μίας ψηφιακής εργαλειοθήκης για τις ενεργειακές κοινότητες

Μακροπρόθεσμος στόχος, όπως τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της είναι να μπορέσει να μεταφέρει «τη γνώση και την εμπειρία που αποκτά μέσα από την συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά έργα, στην προμήθεια καινοτόμων προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Συμπληρωματικά στα νέα έργα, η Protergia συμμετέχει ήδη και σε επιπλέον τρία projects στο πλαίσιο του «HORIZON 2020»:

-UtilitEE: που παρέχει ένα σύνολο οδηγιών αλλαγής ενεργειακής συμπεριφοράς με γνώμονα τον τελικό καταναλωτή
-Holisder: για τη μείωση του ενεργειακού κόστους (~ 45%) των καταναλωτών και τη σταθεροποίηση των δικτύων ενέργειας
-INTERRFACE: το οποίο έχει ως στόχο τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εκμετάλλευση μίας διαλειτουργικής πανευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής υπηρεσιών δικτύου

Η δομή της συμμετοχής περιλαμβάνει κοινοπραξίες υψηλού επιπέδου, με τη συμβολή ανώτατων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων εγνωσμένου κύρους, Διαχειριστών Συστημάτων Διανομής και Μεταφοράς, Χρηματιστηρίων Ενέργειας, εταιρειών έρευνας και πληροφορικής, αλλά και νέων και υποσχόμενων start-up επιχειρήσεων, όπως σημειώνει η Protergia.

Τόσο το πρόγραμμα «HORIZON 2020» όσο και το νέο πρόγραμμα «Horizon Europe» της επόμενης επταετίας, στοχεύουν στην στρατηγική επένδυση σε νέες τεχνολογίες και την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων, όπως η εξάντληση ενεργειακών πόρων ή η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, γεγονός που υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η MYTILINEOS, μέσω της Protergia, δραστηριοποιείται στην προμήθεια Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, προσφέροντας «σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες και συνδυαστικάπροϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, με σχεδόν 300.000 παροχές σε ολόκληρη τη χώρα, όπως αναφέρει η εταιρεία.

«Ο εξελιγμένος τρόπος που η Protergia προσφέρει τα προϊόντα της δείχνει το μέλλον της ενέργειας και ανοίγει έναν καινούργιο δρόμο με νέες δυνατότητες για χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις. Ένα δρόμο γεμάτο δυνατότητες όπου όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα», σημειώνει η εταιρεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως αναφέρει η εταιρεία:

- καλέστε την εξυπηρέτηση πελατών στο 18311
- βρείτε μας στη διεύθυνση www.protergia.gr | Facebook | Instagram | YouTube
- επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματα της Protergia (Αττική: Μ. Αντύπα 11, Ν. Ηράκλειο & Λ. Κηφισίας 373, Ν. Ερυθραία, Λ. δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 17, Γλυφάδα | Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 53 | Πάτρα: Ρ.Φεραίου 115 | Ιωάννινα Ν. Ζέρβα 2)
- απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ

MYTILINEOS
H Εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,9 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 3.600  άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ