Skip to main content

Έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας σε καταστήματα και ΙΧ στην Καλλάρη

Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκε στην αναπλασμένη οδό Στρατηγού Καλλάρη, στη Θεσσαλονίκη και προχώρησε σε συστάσεις προς τους επιχειρηματίες.

Προθεσμία 48 ωρών έδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Στρ. Καλλάρη, τα οποία έχουν τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα πάνω στον οδηγό όδευσης τυφλών.

Σήμερα κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην πρόσφατα αναπλασμένη οδό και προχώρησε σε συστάσεις προς τους επιχειρηματίες.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί ξεκαθάριζαν προς τους επιχειρηματίες ότι άσχετα από την άδεια που έχουν από τον δήμο είναι παράνομη η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πάνω στην ειδική γραμμή όδευσης τυφλών.

Μετά την ανάπλαση της οδού, η οποία έχει μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, ορισμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν τα τραπεζοκαθίσματά τους πάνω στον οδηγό όδευσης. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις πέρα από τα τραπεζοκαθίσματα, πάνω στον οδηγό όδευσης έχουν τοποθετηθεί και υαλοπετάσματα.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έχουν προθεσμία να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα μέχρι την Παρασκευή. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναλάβει δράση η Δημοτική Αστυνομία.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι αναπτύσσουν τα τραπεζοκαθίσματα με βάση την άδεια που τους έχει δοθεί από τον δήμο και η οποία όμως πρόκειται αυτό το διάστημα να ανανεωθεί για τη νέα χρονιά.

Λίγη ώρα αργότερα, ένας εκ των καταστηματαρχών επί της οδού Καλλάρη, απομάκρυνε τα τραπεζοκαθίσματα που ήταν τοποθετημένα πάνω στον οδηγό όδευσης.

Στην περιοχή πάντως φαίνεται ότι επικρατεί αλαλούμ με τις άδειες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Οι άδειες του 2019 ισχύουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, όπου και πρέπει να εκδοθούν οι καινούργιες για το 2020. Πλέον με τη νέα οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων για να μην είναι πάνω στον οδηγό όδευσης, οι καταστηματάρχες πλέον παρανομούν, καθώς έχουν σε άλλα σημεία τον εξοπλισμό τους. Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες πλήρωσαν κανονικά τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα ακόμα και για το διάστημα εξέλιξης των εργασιών κατά το οποίο δεν τα χρησιμοποιούσαν.

Κλήσεις στα αυτοκίνητα

Παράλληλα, το κλιμάκιο των δημοτικών αστυνομικών έκοψε κλήσεις και σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Η περιοχή, ακόμα και πριν την ολοκλήρωση της ανάπλασής της, είχε μετατραπεί σε παράνομο πάρκινγκ, με τα οχήματα να σταθμεύουν ακόμα και πάνω στον ποδηλατόδρομο ή σε παρτέρια.

Σημειώνεται ότι το έργο της Στρατηγού Καλλάρη, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην ευρύτερη ανάπλαση της πλατείας Φαναριωτών, έχει παραδοθεί προσωρινά από τον ανάδοχο στον δήμο Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου (δείτε εδώ).