Skip to main content

Βαριά η κατηγορία για τον 70χρονο φίλαθλο- «Ήταν η κακιά στιγμή»

Ο κατηγορούμενος ως δράστης παραπέμφθηκε στην Α' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και βιαιοπραγία σε αθλητική εκδήλωση, άσκησε η εισαγγελέας εις βάρος του 70χρονου, που κατηγορείται για τον θάνατο συνομήλικου άντρα, ύστερα από επεισόδιο που διαδραματίστηκε χτες στο γήπεδο της Καλαμαριάς, στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα Πόντου και τα Χανιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κατηγορούμενος ως δράστης παραπέμφθηκε στην Α' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το μεσημέρι και μέχρι τότε παραμένει σε καθεστώς κράτησης. Ο ίδιος προανακριτικά φέρεται να απέδωσε το περιστατικό στην «κακιά στιγμή».

«Θεωρώ ότι του αποδόθηκε η βαρύτερη κατηγορία σε συνδυασμό με το νόμο περί αθλητικής βίας, ενώ στην πραγματικότητα υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ δύο ανθρώπων που γνωρίζονταν 40 χρόνια. Ο κατηγορούμενος με το θύμα ήταν γνωστοί 40 χρόνια», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγούμενου, Χάρης Βεργούλης.

«Η διαμάχη δεν ήταν μεταξύ των αυτών δύο, απλώς πήγε να τον αποτρέψει από μια περαιτέρω σύρραξη και υπήρξε αυτό το ατυχές περιστατικό για τα οποίο υπάρχει μεγάλη θλίψη και στον πελάτη μου», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ είπε πως ο 70χρονος κατηγορούμενος δήλωσε ότι «Μαζί με αυτόν πέθανα και εγώ».

Μάλιστα, ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι βρίσκει την κατηγορία «πάρα πολύ βαριά», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διασκευαστούν οι πρώτες εντυπώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα, την ώρα που το 70χρονο θύμα βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου και παρακολουθούσε το ματς για την πρεμιέρα της Φούτμπολ Λιγκ.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο άτυχος άνδρας εμφανίζεται να διαπληκτίζεται με άλλο οπαδό, όταν ξαφνικά ο κατηγορούμενος κινείται προς το μέρος του θύματος και τον απωθεί στα σκαλοπάτια της κερκίδας. Από την πτώση, ο εδβομηντάχρονος υπέστη κακώσεις στο κεφάλι, που αποδείχθηκαν θανατηφόρες.