Skip to main content

Πρωθυπουργικός μαραθώνιος αμέσως μετά την κατάθεση του Σχεδίου

Έναν ευρωπαϊκό μαραθώνιο ετοιμάζεται να κάνει ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για την περίοδο 2012-2015.

Έναν ευρωπαϊκό μαραθώνιο ετοιμάζεται να κάνει ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για την περίοδο 2012-2015. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελικό Σχέδιο θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί στην τρόικα των ελεγκτών στις 13 Μαίου. Αμέσως μετά το κ.Γ.Παπανδρέου θα μπει στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο και θα ξεκινήσει σειρά ταξιδιών στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου να το «στηρίξει» πολιτικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί το Βερολίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, που θα είναι και οι βασικοί του προορισμοί, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί και το Λονδίνο. Το ενδεχόμενο το Σχέδιο να μην γίνει αποδεκτό με ...ενθουσιασμό από τους ελεγκτές της τρόικας καθιστά την εκστρατεία αυτή απαραίτητη, αφού τυχόν απόρριψη του θα εμπλέξει την χώρα σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, δεν το επιθυμεί κανείς στο Μαξίμου αλλά και στην Κομισιόν. Εξ ου κι αναλαμβάνεται αυτή η πρωτοβουλία.