Skip to main content

Πρώτοι αγώνες lacrosse στην Ελλάδα από το Κολλέγιο Ανατόλια

Στους μαθητικούς αγώνες lacrosse συμμετέχουν το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, το 1ο ΓΕΛ Πυλαίας και το Κολλέγιο Ανατόλια. Δείτε το πρόγραμμα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει σχολικούς αγώνες lacrosse (λακρός), ενός εξαιρετικά δημοφιλούς αθλήματος που παίζεται από χιλιάδες αθλητές στις ΗΠΑ. Οι αγώνες θα γίνουν στο γήπεδο ποδοσφαίρου (Alumni Soccer Field) του Κολλεγίου Ανατόλια την Παρασκευή 12 Μαΐου και αρχίζουν στις 10 το πρωί. Στους αγώνες συμμετέχουν το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, το 1ο ΓΕΛ Πυλαίας και το Κολλέγιο Ανατόλια.

Στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 13 Μαΐου, από τις 10 πμ. έως τη 1 μμ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό και δωρεάν προπονητικό σεμινάριο για προπονητές, αθλητές και φίλους του αθλήματος. Στο σεμινάριο θα διδάξει η Stephy Samaras, προπονήτρια lacrosse στις ΗΠΑ.

Το lacrosse είναι ένα πολύ γρήγορο και συναρπαστικό ομαδικό άθλημα, που έπαιζαν οι Ινδιάνοι για να λύσουν τις διαφορές ανάμεσά τους. Στόχος είναι τα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας στην οποία πρέπει να μπει η μπάλα με τη βοήθεια ειδικών μπαστουνιών.

Σημαντικό ρόλο για τη διάδοσή και ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα έπαιξε και το Κολλέγιο Ανατόλια με το τριτοβάθμιο τμήμα του για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, το ACT- American College of Thessaloniki, που ανέλαβε την οργάνωση αγώνων και την επιμόρφωση των γυμναστών. Από τις αρχές του 2017 και με τη συνεργασία της Greece Lacrosse Association ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την οργάνωση του αθλήματος σε σχολικό επίπεδο, ενώ την ίδια χρονιά διοργανώθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Lacrosse (FIL), το 1ο σεμινάριο lacrosse.

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 12 Μαΐου 2018
Αγωνιστικό πρόγραμμα

10:00 1ο ΓΕΛ Πυλαίας – 2ο ΓΕΛ Πολίχνης
11:00 2ο ΓΕΛ Πολίχνης – ΑΝΑΤΟΛΙΑ
12:00 ΑΝΑΤΟΛΙΑ – 1o ΓΕΛ Πυλαίας
12:45 Απονομές

Σάββατο 12 Μαΐου 2018
Ανοιχτό και Δωρεάν Σεμινάριο Λακρός από την Stephy Samaras*
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Κολλεγίου Ανατόλια, 10:00- 13:00

*Το ίδιο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα και τη Λάρισα.