Skip to main content

Παρθενική ομιλία Λεβέντη στη Βουλή: Θα ξεσκεπάσουμε τη σαπίλα

Η σπατάλη στο Δημόσιο θα αποτελέσει στο εξής την αιχμή της πολιτικής της Ένωσης Κεντρώων, τόνισε ο Β.Λεβέντης, στην παρθενική του ομιλία στη Βουλή.

Η Ένωση Κεντρώων δεν θα δώσει θετική ψήφο στην κυβέρνηση και δεν πρόκειται να την στηρίξει παρά μόνο στην περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση των εννέα σημείων που έχει καταθέσει, ανέφερε μιλώντας απόψε στη Βουλή, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης.

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι σε περίπτωση που οι θέσεις του γίνουν δεκτές, θα στηρίξει την κυβέρνηση χωρίς να απαιτήσει "υπουργικές θέσεις", εφόσον δεν τον ενδιαφέρει "η νομή της εξουσίας, αλλά να γίνουν πράγματα θετικά για το λαό", όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε, επίσης, ότι η σπατάλη στο Δημόσιο θα αποτελέσει στο εξής την αιχμή της πολιτικής του κόμματος του. "Θα ξεσκεπάσουμε τη σαπίλα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Υπάρχουν σήμερα 400.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν περισσότερα από 1.000 ευρώ και συνεχίζουν να εργάζονται, στερώντας από τους ανέργους θέσεις εργασίας και 300.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν περισσότερες από δυο συντάξεις" ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και επανέλαβε ότι θα πρέπει να τεθεί πλαφόν 1.500 ευρώ στο ύψος της σύνταξης.

Στη συνέχεια καταλόγισε στους βουλευτές όλων των κομμάτων ότι προσλαμβάνουν υπερβολικό αριθμό συμβούλων και έκανε λόγο για "αργόμισθους", όπως τους χαρακτήρισε, υπαλλήλους της Βουλής και ευρύτερα του Δημοσίου.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ζητήσει "συγνώμη από τους πολίτες που πίστεψαν στις αντιμνημονιακές θέσεις που εξέφραζε επί πέντε χρόνια", υποστηρίζοντας ότι "κάτι τέτοιο τον τιμά", ενώ άσκησε κριτική στο ΚΚΕ, που τον κατηγόρησε νωρίτερα ότι με τις θέσεις του για τις συντάξεις επιχειρεί "να κάνει τους φτωχούς φτωχότερους".