Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019
x

ΠΡΩΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΣ

Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν 37 κορυφαίοι μαθητές από έντεκα χώρες της Βαλκανικής, οι οποίοι πρώτευσαν στους εθνικούς διαγωνισμούς

Στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 18 Ιουλίου η 1η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής. Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν 37 κορυφαίοι μαθητές από έντεκα χώρες της Βαλκανικής, οι οποίοι πρώτευσαν στους εθνικούς διαγωνισμούς.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί θερινό σχολείο Φυσικής, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου με καλή γνώση Αγγλικών. Οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη Βαλκανική Ολυμπιάδα (διαλέξεις, εργαστήρια, πρόγραμμα), να έρθουν σε επαφή με κορυφαίους επιστήμονες από τα Βαλκάνια καθώς και με καθηγητές που έχουν οδηγήσει τους μαθητές και τις χώρες τους στην κατάκτηση μεταλλίων στις Ολυμπιάδες Φυσικής. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με συμμαθητές τους από τις άλλες Βαλκανικές χώρες, αλλά και να ενημερωθούν για τους διεθνείς διαγωνισμούς Φυσικής. Στο πλαίσιο του σχολείου έχει προγραμματιστεί διάλεξη του διευθυντή της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Βαγγέλη Βέργου σχετικά με τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στη γεωργική παραγωγή.

Η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής και το θερινό σχολείο Φυσικής συνδιοργανώνονται από τη Βαλκανική Ένωση Φυσικών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τελούν υπό την αιγίδα της European Physical Society, του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., του υφυπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ