Skip to main content

Πρωτιά για Κυρσανίδη στο FIG Parkour Virtual Competition Freestyle

Kατέκτησε την πρωτιά στο FIG Parkour Virtual Competition Freestyle, βάσει του συνδυασμού της ψήφου των κριτών, αλλά και των φιλάθλων στο διαδίκτυο.

Σε άλλη μία σπουδαία διάκριση, διαφορετική όμως από όλες τις προηγούμενες, έφτασε ο πρωταθλητής του παρκούρ Δημήτρης Κυρσανίδης, ο οποίος κατέκτησε την πρωτιά στο FIG Parkour Virtual Competition Freestyle, βάσει του συνδυασμού της ψήφου των κριτών, αλλά και των φιλάθλων στο διαδίκτυο.

Ο Έλληνας αθλητής, μοιράστηκε την 1η θέση της τελικής κατάταξης με τον Ιρανό Γιασίν Χεματινεζάντ και τον Ιάπωνα Ζεν Σιμάντα, σε μια εικονική διοργάνωση που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) για να αναπληρώσει την αναβολή όλων των καθιερωμένων αγωνιστικών δράσεων λόγω της νόσου Covid-19.

Αθλητές από όλο τον κόσμο ετοίμασαν στον χώρο τους από ένα βίντεο με ασκήσεις freestyle και αξιολογήθηκαν τόσο από το κοινό όσο και από την κριτική επιτροπή της FIG, σε ποσοστό 50%-50%, αρχικά στον προκριματικό του Ιουλίου και κατόπιν στον τελικό, στον οποίο προκρίθηκαν οι οκτώ κορυφαίοι, με τον Έλληνα εκπρόσωπο να περνά ως 3ος μεταξύ των φιναλίστ.