Skip to main content

Πρωτιά της Ebury στο Bloomberg για τις ισοτιμίες ευρώ-δολαρίου

Οι αναλυτές της Ebury είναι πρώτοι στην κατάταξη του Bloomberg για τις επιτυχημένες προβλέψεις της ισοτιμίας EUR/USD για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Μια ακόμη σημαντική διάκριση για την fintech Ebury ήρθε από το Bloomberg. Σύμφωνα με το δίκτυο, οι αναλυτές της Ebury είναι πρώτοι στην κατάταξη του Bloomberg για τις επιτυχημένες προβλέψεις της ισοτιμίας EUR/USD για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Το ζεύγος ευρώ – δολαρίου είναι, όπως είναι φυσικό, αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Bloomberg. Έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 63 επιτυχημένες προβλέψεις το τελευταίο τρίμηνο, η Ebury ανταγωνίζεται ως προς τη διαδικασία αυτήν ευθέως τις μεγαλύτερες εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες.

Ο Chief Risk Officer της Ebury και σχολιαστής του Bloomberg Enrique Diaz – Alvarez εξηγεί πώς επετεύχθη αυτό. «Με πολλή και επίμονη δουλειά, και με την ανεξάρτητη προσέγγιση στις αγορές που επιδεικνύουν οι αναλυτές της Ebury. Όταν άλλες στρατηγικές προσέγγισης αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους για το ευρώ υψηλότερα λόγω της πορείας ανόδου του κοινού νομίσματος, εμείς κρατήσαμε χαμηλά τους τόνους καθώς δεν παρατηρήσαμε σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη».

Χάρη σε κάποιες εξαιρετικά «τολμηρές» προβλέψεις για το βραζιλιάνικο ρεάλ και το μεξικάνικο πέσο, η Ebury βρίσκεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε όλους τους αναλυτές νομισμάτων της Λατινικής Αμερικής. Η εταιρία συνεχίζει να προβλέπει ένα δυνατό 2019 για τα περισσότερα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, καθώς αυτά κερδίζουν έδαφος από τα πολύ χαμηλά επίπεδα που κυμαίνονταν έναντι του δολαρίου.

Η εταιρεία

Η Ebury είναι εταιρία finctech, παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που υποστηρίζει την ανάπτυξη επιχειρήσεων οι οποίες πραγματοποιούν διεθνείς συναλλαγές. Από το Σεπτέμβριο του 2017, η εταιρία έχει ανοίξει γραφείο και στην Αθήνα. Ιδρύθηκε το 2009 στο Λονδίνο, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία.

Η Ebury προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό λύσεων σε νομίσματα και πληρωμές για την κάλυψη των αναγκών των διεθνών επιχειρήσεων και την επιτάχυνση της ανάπτυξής τους. Παρέχει τεχνογνωσία και εξυπηρέτηση πελατών, που συνήθως προσφέρονται αποκλειστικά σε μεγαλύτερους πελάτες μιας τράπεζας, με την καινοτόμα τεχνολογία και τις δυνατότητές της ώστε να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο. Έχει ένα εκτεταμένο και αναπτυσσόμενο δίκτυο παρόχων ρευστότητας, συμπεριλαμβανομένων των Barclays, Societe Generale, ABN-AMRO, Standard Bank, Santander, Swedbank, Postfinance AG. Αυτό της επιτρέπει να παρέχει ανταλλαγή νομισμάτων και πληρωμές σε περισσότερα από 140 νομίσματα καθώς και λογαριασμούς είσπραξης για πάνω από 60 νομίσματα, ώστε οι επιχειρήσεις να επαναπατρίζουν εύκολα τα κεφάλαιά τους. Η Ebury ειδικεύεται σε νομίσματα αναδυόμενων αγορών και κατατάσσεται υψηλά στους πίνακες προβλέψεων του Bloomberg. Μέχρι σήμερα, η εταιρία έχει εξυπηρετήσει πάνω από 24.000 οργανισμούς σε περισσότερες από 20 χώρες, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένες λύσεις στο διεθνές εμπόριο, έτσι ώστε να συναλλάσσονται με ασφάλεια, ταχύτητα και αξιοπιστία με τους πελάτες και τους προμηθευτές τους.

Η εταιρία έχει επιτύχει διεθνή αναγνώριση, κερδίζοντας περισσότερες από 17 διακρίσεις στον τομέα της. Περιλαμβάνεται στην λίστα "FT 1000 Fastest Growing European Companies", καθώς και στο δίκτυο "Tech City UK's Future Fifty Award" των ταχύτερα ανερχόμενων Βρετανικών εταιριών τεχνολογίας.

Από τον Νοέμβριο του 2017 είναι μέλος του Swift gpi, ενώ τον Μάρτιο του 2018 έγινε ο πρώτος μη τραπεζικός Οργανισμός που εντάχθηκε στο Faster Payments Scheme της Μεγάλης Βρετανίας.