Skip to main content

Προτίμηση στη Χαλκιδική δείχνουν και φέτος οι Ρώσοι τουρίστες

Ταξίδι γνωριμίας για 130 Ρώσους τουριστικούς πράκτορες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Αυξημένες ροές Ρώσων τουριστών αναμένονται φέτος.

Περισσότερους Ρώσους τουρίστες, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να υποδεχθεί τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη.

Το 2017, από την 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στο αεροδρόμιο Μακεδονία έφτασαν περίπου στις 148.000, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το 2016, οπότε ανήλθαν περίπου στις 135.000.

Φέτος, οι άνθρωποι του τουρισμού αναμένουν αυξημένες ροές Ρώσων τουριστών και για τον λόγο αυτό ήδη έχουν προγραμματιστεί περισσότερα τουριστικά πακέτα για Σιθωνία και Κασσάνδρα.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική εντάσσεται και η επίσκεψη στις δύο περιοχές 130 τουριστικών πρακτόρων από τη Ρωσία.

Πρόκειται για ένα πενθήμερο ταξίδι γνωριμίας το οποίο διοργανώθηκε από το τουριστικό πρακτορείο Tez Tour με στόχο την ενίσχυση του συγκεκριμένου προορισμού ως επιλογή καλοκαιρινών διακοπών

Οι 130 τουριστικοί πράκτορες έφτασαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία τη Δευτέρα το απόγευμα και από εκεί ταξίδεψαν στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Χθες ξεναγήθηκαν στην Ουρανούπολη και πραγματοποίησαν κρουαζιέρα στον καταπράσινο Άθω με τις 20 Μονές και Σκήτες του που δεσπόζουν για περισσότερα από 1000 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Χαριτίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Tez Tour, το 2017 πραγματοποίησαν τις διακοπές τους στη Χαλκιδική μέσω του πρακτορείου περίπου 4.500 Ρώσοι τουρίστες, ενώ φέτος θα «απολαύσουν» τις ομορφιές της σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός, πάνω από 7.500.

«Η Χαλκιδική συνεχίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για τους Ρώσους, μετά την Κρήτη, η οποία ήταν ο πρώτος προορισμός», τόνισε στη Voria.gr.

Σήμερα οι 130 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθούν αξιοθέατα της πόλης.

Μέσω της Tez περισσότεροι από 130.000 τουρίστες από Ρωσία, Ουκρανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Βουλγαρία και Ρουμανία έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα μας.