Skip to main content

Αποστολόπουλος: Πρότυπη ιατρική ιδιωτική σχολή στη Θεσσαλονίκη (video)

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται συζητήσεις με ανθρώπους που θα στελεχώσουν το όλο εγχείρημα, είπε ο CEO του ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Τη δημιουργία πρότυπης ιατρικής πανεπιστημιακής ιδιωτικής σχολής στη Θεσσαλονίκη, μόλις το νομικό και θεσμικό πλαίσιο το επιτρέψει, εξήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ιατρικού Αθηνών Βασίλης Αποστολόπουλος στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, η Σχολή θα γίνει σε συνεργασία με κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. «Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται συζητήσεις και με ανθρώπους που θα στελεχώσουν το όλο εγχείρημα», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Αποστολόπουλος προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που θα το επιτρέψει το νομικό πλαίσιο η Σχολή θα μπορεί να ξεκινήσει σε ένα διάστημα 24-36 μηνών.

Στόχος είναι η Σχολή να δημιουργηθεί στην περιοχή που βρίσκεται το Ιατρικό Διαβαλκανικό, το οποίο διαθέτει έκταση 90 στρεμμάτων την οποία φιλοδοξεί να αυξήσει περαιτέρω. Ήδη έχει αγοράσει ακίνητο επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, όπου σχεδιάζεται επένδυση 5 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει και νέα αγορά ακινήτου.

«Το όραμά μας είναι, όπως το Ιατρικό Διαβαλκανικό κατέστησε τη Θεσσαλονίκη επίκεντρο στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έτσι και η Σχολή να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τη Διασπορά και τους ξένους, οι οποίοι θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας και της ιατρικής στην Ευρώπη και τον κόσμο», τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος.

Ο πρόεδρος του ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Γιώργος Αποστολόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους για τα 20 χρόνια λειτουργίας του, επεσήμανε πως «ήταν μια κίνηση που κάναμε στη Βόρεια Ελλάδα πριν 20 χρόνια γιατί την πιστεύαμε, γιατί πέραν από επιχειρηματικό έχει και εθνικό ενδιαφέρον».

Όπως είπε μάλιστα, «μπορώ να πω ότι τους στόχους μας τους πετύχαμε, και το βασικό σημείο που είπαμε ότι θα κάνουμε την Θεσσαλονίκη υγειονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων πιστεύω ότι το έχουμε πετύχει, διότι  διεθνείς ασθενείς μας επισκέπτονται πάρα πολύ και το συνάλλαγμα που προκύπτει είναι πολύ σημαντικό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης προσέφερε:

Στην ελληνική οικονομία

200 εκατ. επενδύσεις
325 εκατ. δαπάνες μισθοδοσίας
180 εκατ. καταβολές στο ελληνικό δημόσιο
131 εκατ. καταβολές ατ ασφαλιστικά ταμεία
683 εκατ. σε προμήθειες από ελληνικές εταιρείες
60 εκατ. εισροή συναλλάγματος από διεθνείς ασθενείς

Στην ελληνική κοινωνία

450.000 εισαγωγές ασθενών προς νοσηλεία
1.750.000 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία
500.000 ακρίτες εξυπηρετούνται με τηλεϊατρική μέσω της Vodafone
1.700 εργαζόμενοι και ιατροί συνεργάτες
35 ΜΚΟ, ακριτικές περιοχές και φορείς στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
20 διεθνείς πιστοποιήσεις για τις προσφερόμενες ιατρικές/νοσηλευτικές υπηρεσίες και το περιβάλλον
Χιλιάδες αθλητές στο πρόγραμμα ιατρικής χορηγίας ομοσπονδιών, ομάδων και συλλόγων.