Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης, που διοργανώνεται στην Ελλάδα από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2020.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης με θέμα “Advancing Interdisciplinary Rehabilitation to Improve Lives”. Το Συνέδριο θα έχει διάρκεια 3 ημέρες και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Campus Αμαρουσίου, από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2020. Την επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου απαρτίζουν τα μέλη του επιστημονικού προσωπικού της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι εξέχουσες διεθνείς ακαδημαϊκές προσωπικότητες από τον χώρο της Αποκατάστασης.     

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη σημαντική επιστημονική συμβολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον κλάδο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Μάλιστα, με στόχο την προώθηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο επιστημονικό πεδίο της Αποκατάστασης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει σε συνεργασία με το Oxford Brookes University, το μοναδικό στη χώρα μας μεταπτυχιακό MSc Rehabilitation.    

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει μια διεπιστημονική πλατφόρμα συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, τις νέες προκλήσεις, τις τάσεις, τις καινοτομίες και τις προοπτικές ανάπτυξης στους κλάδους της Υγείας, της Αποκατάστασης, των Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς επίσης και σε συναφή επιστημονικά πεδία.  

Οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις του Συνεδρίου θα προσεγγίσουν διεπιστημονικά τα σύγχρονα ζητήματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση. Πιο συγκεκριμένα θα αφορούν θέματα όπως:

► Διαχείριση νευρολογικών παθήσεων
► Διαχείριση μυοσκελετικών παθήσεων
► Διαχείριση καρδιοαναπνευστικών παθήσεων
► Εμβιομηχανική  
► Τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη της Αποκατάστασης
► Ψυχολογία Ασθενών/Φροντιστών
► Διαχείριση Πόνου

Το Συνέδριο απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς από τους χώρους της Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Διαιτολογίας, Ψυχολογίας, Ποδιατρικής, επαγγελματίες Υγείας άλλων ειδικοτήτων, καθώς και σε άτομα τα οποία φροντίζουν ή έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον ασθενείς.  

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσκαλεί ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επαγγελματίες και φοιτητές από τον κλάδο της Υγείας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών να υποβάλουν τα δικά τους επιστημονικά άρθρα, έρευνες και εργασίες που αφορούν θεωρητικά και πρακτικά θέματα Αποκατάστασης, με στόχο να παρουσιαστούν στο Συνέδριο και να δημοσιευτούν στα Πρακτικά του.  

Για την υποβολή άρθρων και τη δήλωση συμμετοχής στο Συνέδριο, επισκεφθείτε το επίσημο site του: www.rehabconf.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ