Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Οι γιατροί έκριναν σήμερα ότι η μεταφορά 74χρονου στο Μποδοσάκειο για περαιτέρω εξετάσεις ήταν επιβεβλημένη - Η ΕΛΑΣ σφράγισε εισόδους κι εξόδους

Η πρώτη διακομιδή υπόπτου περιστατικού από το χωριό Δαμασκηνιά Κοζάνης, που από χθες έχει τεθεί σε καραντίνα, έγινε σήμερα το πρωί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Πρόκειται για έναν 74χρονο, ο οποίος είχε παρουσιάσει χθες κάποια συμπτώματα, και καθώς δεν υποχωρούσαν, οι γιατροί έκριναν σήμερα ότι η μεταφορά του στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις ήταν επιβεβλημένη.

Έτσι, με το ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετά την ανακοίνωση της καραντίνας σταθμεύει μόνιμα στο Κέντρο Υγείας στο Τσοτύλι Κοζάνης, μεταφέρθηκε στην Πτολεμαϊδα.

Οι 70 κάτοικοι της Δαμασκηνιάς και οι 20 της Δραγασιάς, των ορεινών χωριών που ανήκουν στην ΠΕ Κοζάνης έχουν τεθεί από χθες το απόγευμα (στις 17.00) σε καραντίνα εξαιτίας των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η ΕΛΑΣ σφράγισε εισόδους κι εξόδους

Η είσοδος και η έξοδος των δύο χωριών έχει αποκλειστεί ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Σπύρος Διόγκαρης, σήμερα θα υπάρξει και ηχητικό μήνυμα που θα μεταδοθεί από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ.

Με το μήνυμα αυτό, οι κάτοικοι θα ενημερώνονται τόσο για την επιβολή των μέτρων όσο και για την υποχρεωτική ανάγκη τήρησης του κατ' οίκον περιορισμού.

Εν τω μεταξύ, σήμερα μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης άλλα δύο ύποπτα περιστατικά, ένα από το Τρανόβαλτο Σερβίων και ένα από ιδιωτική κλινική της Κοζάνης.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης απηύθυνε έκκληση για άμεση προμήθεια αναλώσιμων υλικών που χρησιμοποιούνται στις διακομιδές υπόπτων περιστατικών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ