Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο ΑΠΘ σε φοιτήτρια Ιατρικής

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο ΑΠΘ - Φοιτήτρια τρίτου έτους η οποία έκανε την πρακτική της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Κρούσμα covid-19 σε φοιτήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ διαγνώστηκε τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με εξακριβωμένη πληροφορία της Voria.gr, πρόκειται για φοιτήτρια τρίτου έτους η οποία έκανε την πρακτική της στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία, η κοπέλα δεν έχει συμπτώματα και παραμένει στο σπίτι της. Αυτό είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής Αστέριος Καραγιάννης. Εξήγησε πως η φοιτήτρια έκανε την πρακτική της άσκηση και ενδεχομένως από εκεί να μολύνθηκε με τον ιό. «Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα από που κόλλησε. Πάντως, ήδη γίνεται έλεγχος και στις υπόλοιπες συμφοιτήτριές της με τις οποίες ήταν μαζί στην πρακτική άσκηση», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πανεπιστήμιο είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας καθώς όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται εξ αποστάσεως» δήλωσε στη Voria.gr ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεόδωρος Δαρδαβέσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό είναι μεμονωμένο, θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διασποράς εντός του πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια η Voria.gr επικοινώνησε και με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, ο οποίος τόνισε πως η φοιτήτρια είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, ενώ από τον ΕΟΔΥ ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, με την ιχνηλάτηση των συναδέλφων της. «Δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα στο campus, καθώς το Πανεπιστήμιο δεν δέχεται φοιτητές λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό» σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: «Ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι η φοιτήτρια θα γίνει καλά και θα επανέλθει γρήγορα στα καθήκοντά της».