Skip to main content

Πρωτοβουλία της νομαρχίας Μαγνησίας για τη διατήρηση των υδροπλάνων στο Βόλο

Στην αγορά μετοχών της εταιρίας ArGo Airways προσανατολίζεται η νομαρχία Μαγνησίας με στόχο τη διατήρηση των υδροπλάνων στο Βόλο, καθώς η εταιρία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι ο
Στην αγορά μετοχών της εταιρίας ArGo Airways προσανατολίζεται η νομαρχία Μαγνησίας με στόχο τη διατήρηση των υδροπλάνων στο Βόλο, καθώς η εταιρία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι ορατός ο κίνδυνος διακοπής των πτήσεων των υδροπλάνων. Η εταιρία οδηγήθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς επί ενάμισι χρόνο ήταν υποχρεωμένη να πληρώνει το κόστος των υδροπλάνων, χωρίς να γίνει καμία πτήση για γραφειοκρατικούς λόγους.

Το τελευταίο διάστημα το υδροπλάνο που εκτελούσε δρομολόγια προς Σκιάθο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην Ελβετία για την ετήσια συντήρησή του. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν θα επιστρέψει στο Βόλο, λόγω της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρία. Σε μία προσπάθεια στήριξης του όλου εγχειρήματος και ενώ πλησιάζει η θερινή περίοδος κατά την οποία η τουριστική κίνηση θα εκτοξευθεί στην περιοχή, η νομαρχία Μαγνησίας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει προσπάθεια ενημέρωσης τοπικών κοινωνικών και οικονομικών φορέων, ώστε μέσα από τη σύμπραξή τους να αγοραστεί το 10% των μετοχών της ArGo Airways, έναντι ποσού 200.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να φέρει τους αναγκαίους πόρους στο ταμείο της εταιρίας, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το φετινό καλοκαίρι.