Skip to main content

Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το δήμο Ευκαρπίας

Τα προγράμματα του υπουργείου Υποδομών για την αναβάθμιση του δήμου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ο αρμόδιος υφυπουργός, Γ. Μαγκριώτης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το Δήμαρχο Χ. Πανταζόγλου
Τα προγράμματα του υπουργείου Υποδομών για την αναβάθμιση του δήμου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το Δήμαρχο Χ. Πανταζόγλου, Aντιδημάρχους και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.

Προτεραιότητα του υπουργείου είναι, σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, η εκπόνηση αντιπλημμυρικών έργων. «Τον Μάρτιο του 2010 δημοπρατήθηκε η μελέτη,  που  βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών, με τίτλο «Διευθέτηση - Οριοθέτηση ρεμάτων περιοχής Ωραιοκάστρου και κατασκευή απαραίτητων δικτύων ομβρίων» με προϋπολογισμό  668.042,32 ευρώ, που αφορά μεταξύ άλλων το χείμαρρο Ανατ. Γαλήνης και Ανατολ. Ωραιοκάστρου, το ρέμα Δενδροποτάμου και κατασκευή δύο λιμνοδεξαμενών», δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης και συμπλήρωσε: «Τον Ιούνιο θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης «Διευθέτηση - Οριοθέτηση ρεμάτων Δήμων Ευκαρπίας, Τριανδρίας, Πανοράματος και Πυλαίας» συνολικής εκτιμώμενης δαπάνης 549.639,80 ευρώ. Εκτιμάται, ότι μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους θα υπάρξει ανάδοχος».

Παράλληλα, το υπουργείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Εγνατία οδό Α.Ε. εξετάζει τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, με παράλληλη διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής κόμβου στη συμβολή της περιφερειακής οδού με τη Λεωφόρο Στρατού - 25η Μαρτίου.

Όσον αφορά στην επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η σταδιακή ανάπτυξη δικτύου ΜΕΤΡΟ μήκους 35  χιλ., εκ των οποίων ένας κλάδος να διέλθει και από την Ευκαρπία, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε όλο το μήκος του άξονα της οδού Λαγκαδά μέχρι την Ευκαρπία, αλλά και τη σύνδεση των Νοσοκομείων με το κέντρο της πόλης. «Το κόστος του συνολικού αυτού φιλόδοξου σχεδίου για την ανάπτυξη του δικτύου ΜΕΤΡΟ στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης είναι περίπου 4 δισ. ευρώ», τόνισε.

Επιπλέον, το υπουργείο, σχεδιάζει την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων για μείωση της ηχορύπανσης που προκαλείται από τα υπερτοπικά οδικά δίκτυα που διέρχονται από την Ευκαρπία.

Τέλος, ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε την επιδίωξη της κυβέρνησης να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η κατασκευή των σχολείων, του Λυκείου αλλά και των άλλων σχολικών αιθουσών που είναι ενταγμένες στο ΣΔΙΤ της Κ. Μακεδονίας. «Υπάρχουν προβλήματα, όμως πιστεύω ότι θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα κι έτσι θα αποκτήσει επιτέλους Λύκειο η Ευκαρπία που τόσα χρόνια το ζητά και το διεκδικεί», συμπλήρωσε.