Skip to main content

Πρωτοχρoνιά 2022: Εορτασμοί σε Ασία, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία στη σκιά της Όμικρον

Μετά την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους στη σκιά της πανδημίας παραλαμβάνουν οι χώρες της Ασίας.

Ο πλανήτης ήδη υποδέχεται το 2022 στη σκιά της πανδημίας. Μετά την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους παραλαμβάνουν οι χώρες της Ασίας. Ήδη στην Ιαπωνία έχουν καλωσορίσει το 2022, με τον κόσμο να παρακολουθεί από απόσταση και τους περισσότερους να φορούν μάσκες.

Το νέο έτος υποδέχεται και το Χονγκ Κονγκ, όπου στο λιμάνι Βικτόρια, η φιλαρμονική ορχήστρα δίνει συναυλία, παρουσία τριών χιλιάδων ανθρώπων.

Με ένα φαντασμαγορικό σώου πυροτεχνημάτων, διάρκειας 12 λεπτών, στο λιμάνι του Σίδνεϊ, η Αυστραλία υποδέχθηκε το 2022. Οι εκδηλώσεις έγιναν παρουσία κόσμου, αλλά αισθητά λιγότερου από κάθε άλλη χρονιά και με τα μέτρα προστασίας να τηρούνται αυστηρά, λόγω του νέου ρεκόρ των 32.000 ημερήσιων κρουσμάτων.

Στη Νέα Ζηλανδία, υπό το φόβο της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον το άλλοτε εντυπωσιακό σώου των πυροτεχνημάτων, αντικαταστάθηκε από μία υποτονική παράσταση με φώτα και ελάχιστα βεγγαλικά.

«Καλησπέρα σας από το 2022», είπε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Αλέκος Μάρκελλος σε απευθείας σύνδεση με το Σίδνεϊ, μια από τις πρώτες μεγαλούπολεις που υποδέχθηκε το νέο έτος κι «έσωσε» το καθιερωμένο 12 λεπτο θέαμα πυροτεχνημάτων, το οποίο πέρυσι την Πρωτοχρονιά είχε απαγορευθεί.

Με τη σκοτεινή κουρτίνα της Όμικρον και χωρίς εκατομμύρια θεατών αλλά με άφθονα πυροτεχνήματα υποδέχτηκαν το 2022 η Νέα Ζηλανδία τα νησιά του Ειρηνικού Σαμόα και Κιριμπάτι.

Πηγή: ΕΡΤ