Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019
x

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ HELLENIC STEEL

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί την επιτυχή έκβαση προσπαθειών των τελευταίων 2 ετών.

Δημοσιεύθηκε σήμερα η υπ’ αρίθμ. 7304/2019/21.6.2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας), με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Hellenic Steel με βάση τον πτωχευτικό κώδικα και τα άρθρα 106β και 106δ.

«Ο νέος ιδιοκτήτης, HellenicSteelAcquisitionCo, είναι θυγατρική της Αμερικανικής εταιρείας JordanInternational, συμφερόντων των αδελφών Milikowsky. Πρόκειται για εταιρεία με μακρά και επιτυχημένη πορεία στο τομέα του χάλυβα αλλά και με ιστορικούς δεσμούς με την HellenicSteel, δεδομένου ότι αποτελούσε βασικό πελάτη της εταιρείας επί σειρά ετών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η αναβίωση της ιστορικής χαλυβουργίας, που ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60, έχει τεράστια σημασία για την οικονομία της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για τον μοναδικό παραγωγό πλατέων προϊόντων ψυχρής έλασης, γαλβανισμένων και λευκοσιδήρου στην Ελλάδα», τονίζει.

«Η νέα ιδιοκτησία προτίθεται να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού, όπου σε βάθος τριετίας θα φθάσουν τα 100 εκ. δολάρια. Γίνεται αντιληπτό ότι η επαναλειτουργία της HellenicSteel θα έχει πολλαπλασιαστικά θετικά οφέλη στην Ελληνική Οικονομία και θα απασχολήσει σημαντικό αριθμό εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση της Hellenic Steel.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ