Skip to main content

Πρωτοφανής επίθεση

Βιαιότητες χωρίς προηγούμενο από οπαδούς του Παναθηναϊκού με μπλούζες σεκιούριτι, οι οποίοι επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και αντικείμενα σε οπαδούς του Άρη.
Η ώρα του μεγάλο τελικού έφτασε! Παναθηναϊκός και Άρης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ με φόντο την κούπα του κυπελλούχου. Ξύλο και ανταλλαγή φωτοβολίδων στις κερκίδες!
 
Μικρά-μικρά

19:02: Αυτή την στιγμή τα πάντα είναι ήρεμα και το μόνο που υπάρχει είναι η «μάχη» της κερκίδες που γίνεται όπως πρέπει. Μόνο με φωνή και τραγούδια.

18:55: Σειρά του Παναθηναϊκού να φτάσει στο στάδιο. Οι παίκτες του Νιόπλια κάνουν και εκείνοι την βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο και αποθεώνονται από τους φίλους του «τριφυλλιού».

18:44: Σχεδόν γεμάτη η εξέδρα των φίλων του Άρη, μιας και περίπου 20.000 βρίσκονται στις κερκίδες. Από την άλλη οι οπαδοί των «πρασίνων» είναι 10.000.
 
18:40: Η αποστολή του Άρη φτάνει στο ΟΑΚΑ και οι παίκτες του Κούπερ μέσα σε αποθέωση κάνουν τον αναγνωριστικό περίπατο στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα οι περισσότεροι τραβούν με τα κινητά τους την κερκίδα των οπαδών τους, οι οποίοι φωνάζουν «Άρη γερά στο Χαριλάου παίζουμε ακόμη μια φορά».

Χαμός με ξύλο και φωτοβολίδες

Με την αστυνομία να απουσιάζει για ακόμη μια φορά όλα ξεκίνησαν γύρω στις 18:10 και συνεχίζονται! Οπαδοί του Παναθηναϊκού που φορούσαν μπλούζες σεκιούριτι προσέγγισαν τους «κιτρινόμαυρους» από το ταρτάν σε απόσταση... αναπνοής και πέταγαν φωτοβολίδες και αντικείμενα σε σκηνές πρωτοφανούς βιαιότητας.

Κάποιοι οπαδοί του Άρη μπήκαν και εκείνοι στο ταρτάν και είχαμε μάχες σώμα με σώμα. Η αστυνομία κοιμόταν και άργησε να αντιδράσει. Όλα αυτά και ενώ κάποια πανό των φιλοξενούμενων είχαν πάρει φωτιά, όπως και ένα διαφημιστικό του χορηγού του Κυπέλλου, και ο καπνός είχε πυκνώσει το ΟΑΚΑ. Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να τεθεί σε έλεγχο η πυρκαγιά την ώρα που μπροστά στην τάφρο της 9 οπαδοί των δύο ομάδων συνέχισαν να πλακώνονται στο ξύλο!

Η εντάση μέχρι και τις 18:38 δεν είχε τελειώσει, μιας και φίλοι των «πρασίνων» δημιούργησαν νέα επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην Θύρα 5. Στο επόμενο πεντάλεπτο τα πράγματα φαίνεται πως ηρεμούν με την... νεκρή ζώνη ανάμεσα στους οπαδούς να έχει μεγαλώσει.
 
18:08: Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Άρη, οι οποίοι αυτή την στιγμή είναι περίπου 15.000. Από την άλλη οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν γεμίσει μοναχά το πέταλο της 1-3.

18:02: Το σύνθημα δίνεται σε όλη την «κιτρινόμαυρη» κερκίδα και μετά από περίπου δύο λεπτά ξεκινά το «Άρης, Άρης» που συνοδεύεται από παλαμάκια.

Ένταση στο πέταλο

Γύρω στις 17:45 οπαδοί του Παναθηναϊκού που δεν έχουν εισιτήριο προσπαθούν να μπουν στο πέταλο με το γνωστό... ντου. Ακολούθησαν επεισόδια με την αστυνομία και εκτεταμένη χρήση χημικών.

17:28: Από την πλευρά τους εκείνοι του Άρη που χρησιμοποιούν τις βουβουζέλες για να καλύψουν τα συνθήματα των αντιπάλων έχουν πανό από: Δράμα, Χαλάστρα, Ωραιόκαστρο, Καβάλα, Μετέωρα, Καλοχώρι, Λεπτοκαρυά, Βασιλικά, Νίκαια, Αθήνα, Χαλκηδόνα, Τούμπα, Ξάνθη, Ηγουμενίτσα, Άγιος Αθανάσιος.

Συλλήψεις οπαδών

Μέχρι τις 16:00 η αστυνομία είχε κάνει τρεις συλλήψεις οπαδών που μετέφεραν ένα καπνογόνο, ένα βεγγαλικό και ένα λέιζερ. Επίσης 36 προσαγωγές ατόμων που δεν είχαν εισιτήριο και επιχείρησαν να μπουν στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.