Skip to main content

Πρωτοφανής γκάφα του δήμου Περιστερίου στη «Διαύγεια»

Η... παρέμβαση από τον συγγραφέα του κειμένου που αφορά την επάρκεια κάποιων προμηθευτών αποκαλύπτει ενδεχομένως ζήτημα διαφθοράς-Η απάντηση του Δήμου

Μία πρωτοφανής γκάφα συνέβη στον δήμο Περιστερίου που ενδεχομένως αποκαλύπτει και ένα ζήτημα με οσμή διαφθοράς.

Πιο συγκεκριμένα, σε απόφαση σχετικά με διαγωνισμό για την προμήθεια αδρανών υλικών στον Δήμο Περιστερίου, η οποία δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», σε ένα σημείο του κειμένου που αφορά την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα του εργολάβου, υπάρχει μία... παρέμβαση από τον συγγραφέα του κειμένου.

Στην παράγραφο 9.3, στην οποία ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου «συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών...», η φράση διακόπτεται από μία παρένθεση, στην οποία αναφέρεται: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Πρόκειται για κάποια σημειώση που απευθύνεται σε κάποιον «Κώστα» και ρωτά αν οι προμηθευτές της προτίμησής τους καλύπτουν τα συγκεκριμένα κριτήρια.

Το θέμα δημοσίευσε στο Twitter ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραμαγκάλης.

Η απάντηση Δήμου Περιστερίου

Σε προβοκάτσια αποδίδει ο δήμος Περιστερίου το θέμα με τη φράση που περιλαμβάνεται σε προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, που αναρτήθηκε στη "Διαύγεια". Με αφορμή την αποκάλυψη ότι σε προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών περιλαμβάνεται η σκανδαλώδης φράση, ο Δήμος Περιστερίου αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν "καμπάνες". Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να "παίξει" με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά την αποκάλυψη του εγγράφου, η προκήρυξη κατέβηκε προσωρινά από τη «Διαύγεια» προκειμένου να διορθωθεί το επίμαχο σημείο.