Skip to main content

Πρωτοποριακά μαθήματα ζωγραφικής στο Κιλκίς για μικρά παιδιά

Όπως είπε και ο Πάμπλο Πικάσσο: « Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης όσο μεγαλώνει.»

Ένα από τα πιο αγαπημένα τμήματα της Τέχνης, το τμήμα ζωγραφικής για παιδιά περιμένει για άλλη μια χρονιά του/ις μικρούς/ές μας φίλους/ες για όμορφες εικαστικές εμπειρίες, ταξίδια στο χρώμα και στη φαντασία.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο τμήμα ζωγραφικής των εκκολαπτόμενων λιλιπούτειων καλλιτεχνών.

Η «Τέχνη Κιλκίς» ετοίμασε πλαστικά χρώματα, μαρκαδόρους, μολύβια, κηρομπογιές και πινέλα για να υποδεχθεί τους/ις καλλιτέχνες/ιδες και να τους βοηθήσει μέσα από τη ζωγραφική να αντιληφθούν τον κόσμο, να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα .

Όπως είπε και ο Πάμπλο Πικάσσο: « Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης όσο μεγαλώνει.»

Αυτή τη χρονιά το εικαστικό ταξίδι των παιδιών της Τέχνης θα γίνει με την καθοδήγηση, τη φροντίδα και την επιμέλεια της Αναστασίας Πραξιγά μιας δραστήριας, δυναμικής και γεμάτης ενδιαφέροντα νηπιαγωγού..

Η Αναστασία Πραξιγά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Γυναικόκαστρο Κιλκίς. Είναι νηπιαγωγός και δασκάλα. Εργάζεται ως νηπιαγωγός στο Κιλκίς από το 1991.Έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες: τα παιδιά και τις τέχνες. Εκφράζεται μέσα από αυτές και προσπαθεί να βοηθήσει και τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από τη ζωγραφική, τα εικαστικά, το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσική.

Με τα εικαστικά ασχολείται από την παιδική της ηλικία.

Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και χαρακτικής για τρία χρόνια στην «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς με δάσκαλο το Νικόλα Μπλιάτκα .

Τα τελευταία επτά χρόνια χρησιμοποιεί στη ζωγραφική της κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά ( καπάκια, μπουκάλια, ρολά, χαρτόκουτες.…) και υλικά της φύσης (βότσαλα, θαλασσόξυλα, άμμο, φύλλα….).

Έχει διδάξει εικαστικά σε παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΙΡΙΔΑ» και της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών. Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «ΑΙΑΣ» τα τελευταία δύο χρόνια δίδαξε ζωγραφική, εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι.

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέατρο από το 1995 έως το 2012 στην «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς και στη θεατρική ομάδα του Δήμου Κιλκίς.

Είναι μέλος της ομάδας κρουστών «άιΝΤΟς» από το 2015.

Φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση εικαστικών του συνόλου «Πόλις».

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη και θα ξεκινήσουν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, οι ώρες των μαθημάτων θα είναι 5.30 με 7.00.

Πληροφορίες για εγγραφές στα μαθήματα: Από Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατά τις ώρες 5 με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20), τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 και 6946253961 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr