Skip to main content

Πρωτοποριακή λαμπαροσκοπική επέμβαση από το Ιπποκράτειο

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αυτή η επέμβαση, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρωτοποριακή επέμβαση για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2019, από τους ιατρούς της Β' Μαιευτικής–Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Συγκεκριμένα, εκτελέστηκε λαπαροσκοπική αφαίρεση λεμφαδένα φρουρού σε ασθενή με καρκίνωμα του ενδομητρίου.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αυτή η επέμβαση, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ςσχετική ανακοίνωση, η Β' Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική κάτω από το όραμα του Διευθυντού της, Κωνσταντίνου Δ. Δίνα, σε συνεργασία με την εμπειρία του Καθηγητού Αλέξιου Παπανικολάου και την κινητήρια δύναμη του υπεύθυνου του Ενδοσκοπικού Ιατρείου Άγγελου Δανιηλίδη, αφού εκτέλεσαν για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, κατ' αρχάς λαπαροσκοπική ολική υστερεκτομή και κατά δεύτερον λαπαροσκοπικό πυελικό λεμφαδενικό καθαρισμό, προχώρησαν στην ανίχνευση του λεμφαδένα φρουρού με τη μέθοδο του πράσινου της ινδοκυανίνης.

Τα επιτεύγματα της Β' Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής την τελευταία διετία έχουν ως επιστέγασμα την Πιστοποίηση της Κλινικής από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Μαιευτήρων - Γυναικολόγων.