Skip to main content

Οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν την τροπολογία για τις μικροζυθοποιίες

Ηχηρό «όχι» από τους ΑΝΕΛ: Το κόμμα της συμπολίτευσης καταψήφισε την τροπολογία για τις μικρές ζυθοποιίες, με αποτέλεσμα αυτή να αποσυρθεί

Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία για τις μικρές ζυθοποιίες, καθώς, εκτός από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, την καταψήφισαν και οι ΑΝΕΛ, ανοίγοντας, έτσι, μια πρώτη «πληγή» στη συγκυβέρνηση.

Την απόσυρση του άρθρου 52 για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις μικρές ζυθοποιίες είχε ζητήσει κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης. «Αρνούμαι να πιστέψω ότι υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που στραγγαλίζει τις 30 περίπου μικρές ελληνικές επιχειρήσεις και παίζει το παιχνίδι των μεγάλων επιχειρήσεων» είπε ο κ. Μανιάτης.

Παράλληλα, την απόσυρση της διάταξης που αφορά στην φορολόγηση της ελληνικής μπύρας, ζήτησε, και ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης, «ώστε να μπορέσουν να σταθούν όρθιες οι ελληνικές επιχειρήσεις και να μην καλυφθεί και ο χώρος αυτός από τις μεγάλες πολυεθνικές».