Skip to main content

Πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά της αύξησης των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ

Να επιβιβαστούν μαζικά σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, σκοπεύουν πολίτες, που αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Λογικότατη» χαρακτήρισε την αύξηση του εισιτηρ
Να μπει φρένο στις προγραμματισμένες αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, ζητούν οι επιτροπές «Ακρίβεια Stop» Θεσσαλονίκης και ομάδες κατοίκων, που διοργανώνουν, αυτή την ώρα, εκδήλωση διαμαρτυρίας στον τερματικό σταθμό αστικών λεωφορείων στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Όλοι οι συγκεντρωθέντες σκοπεύουν να επιβιβαστούν -χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο- σε αστικά λεωφορεία και να αναρτήσουν πανό που θα γράφει: «ΟΑΣΘ: Η ληστεία του χειμώνα. Αυξήσεις έως 180%. Πάρτε πίσω το χαράτσι». Έχουν σκοπό μάλιστα, να ενημερώνουν με τηλεβόα τους διερχόμενους πολίτες και οδηγούς για τους λόγους της κινητοποίησης. Την επόμενη εβδομάδα οι επιτροπές πολιτών θα συνεδριάσουν, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης χαρακτήρισε «λογικότατη» την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. «Εδώ και χρόνια, η τιμή των εισιτηρίων δεν έχει αυξηθεί ουσιαστικά, αφού και η προγραμματισμένη για το Μάιο αύξηση τελικά δεν έγινε. Οι δαπάνες, όμως, του Οργανισμού αυξήθηκαν κατά 55%, αφού τα λεωφορεία απορροφούν 27.000.000 λίτρα πετρελαίου ετησίως και οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί τόσο. Το προσήκον κόστος του εισιτηρίου για το 2011 (χωρίς την επιδότηση), εκτιμάμε ότι είναι 1,60 ευρώ και πείτε μου πού αλλού υπάρχει τόσο φθηνό εισιτήριο», είπε χαρακτηριστικά.