Skip to main content

Πρωτοβουλία από τον δήμο για τους μετανάστες στην Αριστοτέλους

Ο δήμος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ελεύθερους χώρους για να τους στεγάσει και πως δεν είναι αρμοδιότητά του να μεταφερθούν σε κάποια δομή.

Πρωτοβουλία για πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθεί μια λύση με τους μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στον άξονα της Αριστοτέλους αναμένεται να λάβει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρο Λεκάκη, ο δήμος επιδιώκει να δημιουργηθεί μια προσωρινή δομή φιλοξενίας, όπου θα μεταφέρονται αυτοί οι άνθρωποι για 48 ώρες (χρόνος όπου απαιτείται για να λάβουν τα απαράιτητα εγγραφα οι μετανάστες), ώστε να μη διαβιούν σε αυτές τις συνθήκες.   

Ο κ. Λεκάκης ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν έχει ελεύθερους χώρους για να τους στεγάσει και πως δεν είναι αρμοδιότητά του να μεταφερθούν και να φιλοξενηθούν σε κάποια δομή.

Εδώ και περίπου τρεις μέρες άρχισαν να καταγράφονται εικόνες με τους δεκάδες μετανάστες στο κέντρο της πόλης. Άτομα κάθε ηλικίας, ακόμα και μικρά παιδιά, έχουν κατασκηνώσει έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Τα άτομα αυτά δεν έχουν έγγραφα προσωρινής παραμονής και ζητούν από την αστυνομία να τους συλλάβει, προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα χαρτιά και να ξεκινήσει η διαδικασία αίτησης ασύλου.