Skip to main content

Πρωτοβουλία Ορφανού για ανάδειξη των «κακών» της Θεσσαλονίκης

Ο υποψήφιος δήμαρχος δημιούργησε το hashtag #tissalonikistakaka με στόχο να διαπιστώσει και να αξιολογήσει τα προβλήματα της πόλης.

Στην πρωτοβουλία #tissalonikistakaka (της Σαλονίκης τα κακά) προχώρησε η παράταξη «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Ορφανό επιχειρώντας να συλλέξει #tissalonikistakaka, να τα αξιολογήσει και να διαπιστώσει αν και κατά πόσο αυτά αντιμετωπίζονται μέσα από το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης, το οποίο έχει ήδη σχεδιαστεί και παρουσιαστεί.
 
Παράλληλα, η παράταξη διοργάνωσε εκδήλωση χθες , Κυριακή, στον Λευκό Πύργο η οποία είχε στο επίκεντρο τα κατοικίδια.
 
Αφενός, διοργανώθηκε μία δράση που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προσέφερε χαρά στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων που παρευρέθηκαν και στα ίδια τα κατοικίδια που έφεραν μαζί τους.


 
Παράλληλα, καταγράφηκε το μήνυμα, επισημαίνει η παράταξη, ότι #tissalonikistakaka μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη συμμετοχή όλων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Ορφανός και οι άνθρωποι της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» μοίρασαν συμβολικά μικρές χάρτινες συσκευασίες συλλογής των απορριμμάτων των κατοικιδίων τους. Πάνω στις συσκευασίες ήταν τυπωμένα κάποια από #tissalonikistakaka τα οποία και πετάχτηκαν σε κάδους απορριμμάτων μαζί με τις συσκευασίες που είναι απαραίτητες για την καθαριότητα στην πόλη.
 
«Ο δήμαρχος της πόλης οφείλει να δίνει τον τόνο και το παράδειγμα αναφορικά με το πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Έτσι, στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης για τα αγαπημένα μας κατοικίδια, μοιράσαμε χάρτινες συσκευασίες για τη συλλογή των απορριμμάτων τους. Είναι κι αυτός ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στην καθαριότητα της πόλης. Στις συσκευασίες αυτές, μπορείτε να βρείτε, μάλιστα, τυπωμένα κάποια από τα "κακά της Θεσσαλονίκης" όπως τα ανέφεραν οι συμπολίτες μας. Από την επομένη των εκλογών, η εφαρμογή του προγράμματός μας θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα που καταγράφηκαν. Κι εμείς ό,τι υποσχόμαστε, το κάνουμε», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.


 
Έως σήμερα, καταλήγει η ανακοίνωση, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες αναφορές με το χάσταγκ #tissalonikistakaka στα κοινωνικά δίκτυα και στα παραδοσιακά ΜΜΕ, ενώ η αντιστοίχισή τους ξεπερνά τις 33 διαφορετικές κατηγορίες προβλημάτων. Στις 25 από αυτές το πρόγραμμα της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» τονίζει ότι έχει ήδη προτείνει λύσεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα στον ιστότοπο www.orfanos.gr, στις ενότητες του προγράμματος, έχει προστεθεί το χάσταγκ #tissalonikistakaka σε όλα τα σημεία που συνεισφέρουν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών. Οι υπόλοιπες 8 κατηγορίες προβλημάτων αξιολογούνται προκειμένου να βρεθούν αποτελεσματικές προτάσεις αντιμετώπισής τους.